Szépüljünk

Itt a szépítő sör!

Hát persze, hogy a szépítő sör is japán találmány!

Szépítő sört dobtak piacra Japánban. Az 5 százalékos alkoholtartalmú sör a gyártó állítása szerint dobozonként 2 gramm kollagént is tartalmaz, amitől szép, egészséges külseje lesz a fogyasztójának.

A kollagén a testben eleve megtalálható, zselészerű kötőszöveti fehérje, a csontok, a porcok és a bőr fontos alkotóeleme. A kor előrehaladtával a mennyisége csökken, ez váltja ki többek között az öregedés egyik leglátványosabb jelét, a ráncosodást. Mindebből logikusan következik, miért is tűnik olyan vonzónak az a lehetőség, hogy a hiányzó kollagént például finom italok fogyasztásával pótolhatjuk. Számos szakértő ugyanakkor arra figyelmeztet, hogy ne várjunk csodát az ilyen típusú termékektől, mivel a bennük található kollagén nem képes úgy felszívódni az emberi szervezetben, hogy látványos hatást fejthessen ki. 

Arra sincs semmiféle tudományos bizonyíték, hogy ez az új sör valóban szépít, ám ennek ellenére nyilvánvalóan lesz, akik ezt is be- és megveszik.

Forrás: Trendhunter

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top