Szépüljünk

Hogyan kell otthon frissítő arcpakolást készíteni?

Minden nő szereti a jó minőségű, kényeztető kozmetikumokat, de van annak valami bája, ha mi magunk készítünk otthon például egy frissítő arcpakolást.

Egy frissítő grépfrútos arcpakolást mutatunk, ami szinte minden bőrtípusra kiváló, és igazán nem nagy dolog bekeverni. Meglátod, a bőröd meghálálja a gondoskodást, a kezelés után úgy fogod érezni, mintha kicseréltek volna.

Hogyan kell otthon frissítő arcpakolást készíteni?

A grépfrút a pakolás alapja. A rózsaszín gyümölcs C-vitaminban gazdag és magas az antioxidáns-tartalma is, ami valódi csodafegyver a bőr öregedése elleni harcban.
Fontos összetevője az arcpakolásnak a zabpehely, amit már évszázadok óta használnak a bőrre nyugtató és gyulladásgátló hatása miatt. Ehhez a két összetevőhöz jön még a zsíros joghurt és a méz, ezek is táplálják és tisztítják a bőrt.

Amire szükséged lesz az arcpakolás elkészítéséhez:

Facsard ki a fél grépfrút levét (ha érzékeny a bőröd, akkor elég egy negyed gyümölcs is) majd add hozzá a többi összetevőt. Keverd addig, ameddig krémes állagú nem lesz. Nem fog teljesen szétmenni a zabpehely, de az nem baj, a lényeg, hogy jól átázzon. Kend fel az arcodra a pakolást, és hagyd rajta 15 percig. Először kanállal szedd le az arcpakolást az arcodról, majd a maradékot meleg vízzel mosd le, kész is!

 Zabpelyhes arcpakolás aknés bőrre:

Hogyan kell?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top