Szépüljünk

Hogyan kell megállapítani, hogy megromlott a körömlakk?

A körömlakk nem penészedik és nem lesz rossz szaga, de ettől függetlenül bizony megromlik. Honnan tudjuk, hogy a kedvenc nyári lakkunkat már jobb nem használni?

Nincsen szigorú szavatossági idejük a körömlakkoknak, bár a gyártó köteles ráírni a kis üvegcsékre, meddig ajánlatos a használata felbontás után. A legtöbb szépségszakértő szerint egy évvel a felbontás után már küldhetjük is a kukába a lakkokat. De a jó kozmetikumokat azért ne dobjuk ki! Vannak bizonyos jelek, amik arra utalnak, hogy a lakk megromlott, de minőségi termékek esetében elképzelhető, hogy ezek csak két év után jelentkeznek. 

Hogyan kell megállapítani, hogy megromlott a körömlakk?

 1. Rétegződés

Amikor egy körömlakk hosszabb ideig érintetlenül áll, a színes pigmentek elválnak az oldószerektől, és a folyadék tetején felhalmozódik egy vékony, átlátszó vagy sárgás, olajos réteg. Ha ez a folyadék már több az üvegben, mint az alulra süllyedő pigmentek, akkor a lakkot kidobhatjuk, már nincs értelme felrázni, összekeverni. 

2. Nyúlósság

Ha a körömlakkod már annyira besűrűsödött, hogy a keféjét alig tudod lehúzni az üvegcse száján, a folyadék csak nyúlik, akkor nagy valószínűséggel a hígító sem segít már, mehet a lakk a kukába. A nyúlósságot legtöbbször a nem megfelelő tárolás okozza. A körömlakkok a hűvös, száraz helyeket kedvelik. 

 3. Színváltoztatás

Ha a körömlakk színe megváltozik, azonnal dobjuk ki, meg se próbáljuk használni. A pirosas körömlakkok színe általában narancsosra változik, a sötétebb tónusúak rendszerint kifakulnak. Egy körömlakknak nagyon hosszú ideig, több mint egy évig kell érintetlenül állnia ahhoz, hogy a színe változni kezdjen. 

 Körömlakkok nyárra:

További cikkeink:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top