Szépüljünk

Most kezdd el a tartós szőrtelenítést, ha jövő nyárra csupasz akarsz lenni!

Dús hajat szeretnénk, hosszú szempillákat, de a testünkön hemzsegő egyéb szőrszálakat gyűlöljük. Minimum csábítóan hangzik tehát a "végleges szőrtelenítés" lehetősége. Ezzel az eljárással kapcsolatban rengeteg a tévhit és a félinformáció. Tisztázzuk a tényeket!

Bár a hűvös hónapok beköszöntével egyre kevesebb csupasz testfelületünket tesszük közszemlére, a tartós – vagy gyakran használt, de helytelen megfogalmazással: végleges – szőrtelenítő kezelések megkezdésének mégis most jött el a szezonja. Ezek ugyanis nem egyik napról a másikra hatnak, tehát ha jövő nyárra csupasz akarsz lenni, most kezdd el a tartós szőrtelenítést!

Így működik

“A lézerfényt a pigmentált szőrszál vezeti le a szőr gyökeréig, ahol a lézerfény a szőrtüsző alján lévő pigmenttermelő sejteket, a melanocytákat célozza. Ez a leadott energia hővé alakul, mely elpusztítja a szőrtüszőt tápláló mátrixsejteket. Ennek megfelelően az ideális páciens  világos bőrű és sötét szőrzetű. A sötét szőrzet ugyanis jól reagál a lézeres szőrtelenítésre, a világos már kevésbé” – magyarázta Dr. Csernus Krisztina bőrgyógyász, kozmetológus szakorvos

Ami a mellékhatásokat és a veszélyeket illeti, a szakorvos kiemelte: “A világos bőrűeknél ritkák a mellékhatások a sötétebb bőrűeknél már más a helyzet. A magas pigmenttartalom miatt a lézerfény nem kizárólag a szőrtüsző alján lévő pigmenttermelő sejtekben, hanem a környező bőr melanocytáiban is elnyelődhet, ezért a sötét bőr könnyebben megéghet, így nagyobb elővigyázatosságot igényel. A lézeres szőrtelenítés megfelelő szakértelemmel minden testtájon alkalmazható, ahol szőr van.”

Krisztina szerint az enyhébb mellékhatások közül felléphet átmeneti bőrpír, vagy csalánkiütésszerű bőrtünetek is kialakulhatnak, melyek általában pár óra alatt maguktól elmúlnak. Ha azonban túl nagy volt a leadott energia, vagy sötét bőrű a páciens, hólyagos égés is előfordulhat, mely hipo- vagy hiperpigmentációval gyógyulhat. 

A bőrgyógyász figyelmeztet mindenkit: “A kezelést nem szabad elvégezni, ha az utóbbi két hétben napozott a páciens, ha egyébként is napbarnított a bőre, ha fényérzékenyítő gyógyszert szed, vagy ha fény hatására provokálható betegségben, például epilepsziában szenved, illetve ha daganatos bőrbetegsége van. Terhesség és szoptatás alatt nem végzünk esztétikai beavatkozásokat, mivel nem végeztek klinikai vizsgálatokat az esetleges mellékhatások kizárása céljából.”

Most kezdd el a tartós szőrtelenítést, ha jövő nyárra csupasz akarsz lenni!

Örökké simán vagy mégsem?

Szilágyi Edina kozmetikustól megtudtuk a szomorú tényt, hogy még a villanófényes szőrtelenítő eljárás sem képes örökre megszabadítani minket a szőrszálaktól. A bőr- és szőrtípustól függően csupán 3-7 évig számíthatunk teljes simaságra. Az eltelt időszak után a szőrszálak 5-10 százalékban visszanőnek.

Edina hangsúlyozta a fényérzékenység miatt, a kezelések nála ősszel kezdődnek és tavasz végéig, nyár elejéig tartanak. Egy páciens átlagosan 7-10 kezelést igényel, amely havonta egy alkalmat jelent. Jó hír, hogy sok esetben már 2-3 alkalom után látványos a változás.

A villanófényes szőrtelenítés legújabb fejlesztése az úgynevezett E-light technológia, amely Szilágyi Edina szerint az IPL-lel ellentétben a világos szőrt is képes hatékonyan eltávolítani, és a sötét bőr esetén is ügyesen megbirkózik a sötét szőrszálakkal. A szőrtelenítő eljárások minden testtájon alkalmazhatóak, de azért a szemöldökre nem ajánlja.

Tartós szőrtelenítés otthon

Ma már nemcsak szalonban végeztethetünk tartós szőrteleníttetést, hanem akár otthonra is vásárolhatunk tartós szőrtelenítő készüléket. Három ilyet mutatunk:

Remington i-LIGHT

Villanófényes szőrtelenítés: végleges simaság, vagy átmeneti megoldás?

A készüléket a női arc és a test felületén történő szőrtelenítésre tervezték. Az egyedülálló PROPULSE™ technológiáját alkalmazza a leghatékonyabb eredmény érdekében. A PROPULSE™ technológia Intenzíven Pulzáló Fényt alkalmazó klinikailag bevizsgált eljárás, amely a szőrtüszőt célozza meg, és véglegesen szőrtelen, szép sima bőrfelületet eredményez. Gyengéden bánik a bőrrel, és végtelenül egyszerű a használata, az ergonomikus, sima, fehér és ezüst kivitele és kényelmes fogása következtében tökéletes magabiztossággal kezelheted, miközben teljes mértékben az ellenőrzésed alatt tudod tartani a működését. Az Infinity (korlátlan élettartamú) izzót pedig sosem kell kicserélned.

Philips Lumea

Villanófényes szőrtelenítés: végleges simaság, vagy átmeneti megoldás?

A Philips Lumea egy innovatív fényalapú technológiát, az IPL-t (intenzív pulzáló fény) alkalmazza, amelyet professzionális szépségszalonokban használt technológiából fejlesztettek ki, és úgy módosították, hogy az otthoni használatban is biztonságos legyen. A készülék gyengéd fényimpulzusokat bocsát ki a szőrszál gyökeréhez. Ennek hatására a szőr természetes módon kihullik, és az újranövekedése gátlódik. Nyugodtan használhatod az arc (felső ajak, áll és pajesz) és a test szőrtelenítésére (lábak, hónalj, bikinivonal, has és karok).  Hatékony eredményeket ér el (természetes) sötét szőke, barna és fekete szőrzettípusokon. Ahogyan más fényalapú kezelések esetében is tapasztalható, nem hatékony vörös, világos szőke és fehér/ősz szőrzeten alkalmazva, illetve nagyon sötét bőrtípusokon.

Babyliss Homelight

Villanófényes szőrtelenítés: végleges simaság, vagy átmeneti megoldás?

A Home Pulsed Light (HPL) szabadalmaztatott technológia, kifejezetten biztonságos otthoni használatra. A készülék fel van szerelve egy bőrszíndetektorral, mely felismeri a bőrtípust, a kezelés során a megfelelő fokozatú fényerősséget használva. A szem védelmét egy szenzor biztosítja, mely teljes kapcsolatot biztosít a kezelőablak és a kezelt terület között, elkerülve a nem kívánt villanásokat. A készülék fel van szerelve egy extra széles kezelő fejjel, és egy ultra gyors vakuval. Nincs szükség a készülék újratöltésére a használat során:40 perc kezelés elegendő mindkét lábra, és mindössze néhány perc alatt lehet végezni a hónalj területtel. 
Kompakt és ergonomikus.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top