Szépüljünk

5 fura 2015-ös találmány a szépségiparból

Valószínű, hogy a most következő, idén bemutatott szépségipari találmányok közül egyik sem lesz épp az új spanyol viasz. Mindenesetre minimum "érdekesek".

Az okosdezodor

5 fura 2015-ös találmány a szépségiparból

Két amerikai egyetemista, Gilad Arwatz és Carla Bahri találmánya az okosdezodor. Egy hi-tech dezodoradagoló masináról van szó, melyhez természetesen okostelefonos alkalmazás is tartozik. A mobilapplikáció a nemed, testmagasságod, a súlyod és az aktivitásod alapján kiszámolja, hogy milyen mennyiségű dezodorra van szükséged, és az adagoló egészen pontosan csak annyit permetez a hónaljadra. A gép tetszőleges illattal újratölthető, így takarékos és környezetbarát is. Az alkalmazás figyelmeztetést küld, ha újra kell tölteni. Az adagolóban mindemellett LED-lámpák találhatók, melyek rózsaszín és kék fénnyel is tudnak világítani.

A szépítő sör

5 fura 2015-ös találmány a szépségiparból

Szépítő sört dobtak piacra tavasszal Japánban. Az 5 százalékos alkoholtartalmú sör a gyártó állítása szerint dobozonként 2 gramm kollagént is tartalmaz, amitől szép, egészséges külseje lesz a fogyasztójának. A kollagén a testben eleve megtalálható, zselészerű kötőszöveti fehérje, a csontok, a porcok és a bőr fontos alkotóeleme. A kor előrehaladtával a mennyisége csökken, ez váltja ki többek között az öregedés egyik leglátványosabb jelét, a ráncosodást. Mindebből logikusan következik, miért is tűnik olyan vonzónak az a lehetőség, hogy a hiányzó kollagént például finom italok fogyasztásával pótolhatjuk. Számos szakértő ugyanakkor arra figyelmeztet, hogy ne várjunk csodát az ilyen típusú termékektől, mivel a bennük található kollagén nem képes úgy felszívódni az emberi szervezetben, hogy látványos hatást fejthessen ki.

A hajtetoválás

5 fura 2015-ös találmány a szépségiparból

A nyáron eszelősen nagy divat volt az ékszertetoválás, a divatipar pedig megtalálta a módján, hogy újabb bőrt húzzon le erről trendről: megjelentek a piacon a hajra ragasztható, fényes műtetkók.

Az ujjsisak

5 fura 2015-ös találmány a szépségiparból

Mindannyian jártunk már úgy, hogy a friss és száraznak hitt lakkozás megkarcolódott, megnyomódott, és kezdhettük elölről az egészet. Nos, ezeket a baleseteket megelőzendő találták fel az ujjsisakot, melyet a körömlakkozás után 15 perccel kell az ujjakra húzni. Bár elég viccesen néz ki, viszont állítólag megóvja a festést addig, míg az tökéletesen meg nem szárad, ugyanakkor addig is használhatjuk a kezeinket. Húzkodhatunk például cipzárt, gépelhetünk vagy érintőképernyőt is tapogathatunk, a lakkozásnak semmi baja sem lesz.

A műszeplők

5 fura 2015-ös találmány a szépségiparból

Egy amerikai nő, Remi Brixton alkotta meg a műszeplőkészítő szettet, melynek segítségével természetes hatású műszeplőket készíthetünk magunknak. A szett stencileket és az önbarnítókhoz hasonló festéket tartalmaz. A stencileket fel kell ragasztani arra a felületre, ahol a szeplőket szeretnénk viselni, majd a festékkel átfesteni, végül a papírt lehúzni. Az így felfestett szeplők nagyjából két napig maradnak az arcon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top