Szépüljünk

Dezodor házilag 3+1 alapanyagból

A recept nagyon egyszerű és semmi különös eszközt nem igényel: 3+1 egyszerűen beszerezhető alapanyag összekeverésével, némi melegítéssel kész is. Pofonegyszerű, tényleg!

Adalékanyagoktól mentes kis dezodor ez, ami viszont jár néhány dologgal: nem mindenkinél működik, illetve csalóka lehet az elején, mert kell pár nap a szervezetnek, hogy átálljon. Jó lehet még azoknak, akiknek nagyon érzékeny a bőre egyébként is, vagy szimplán csak szeretnék, ha minél kevesebb káros anyag szívódna fel a bőrén keresztül.

Ugyanakkor rengeteg embernél tök jól működik az ilyen típusú dezodor, max. az illóolajokkal történik némi kísérlezgetés – egyik legnagyobb sikeremnek könyvelem el, hogy van, akinek rendszeresen készítek ilyen dezodort, a tetriszezés egyik legklasszabb hozadéka.

A recept már korábban is megjelent az Időtetriszen, itt, azóta némi fejlesztéssel csinos kis dobozba kerül a dezodor, de tudom ajánlani azt is, hogy a korábbi tekerős, jól kimosott flakonba töltsük.

Házi dezodor receptje:

  • 2 evőkanál sheavaj vagy esetleg kókuszolaj, ahogy Ökoanyu készíti
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 evőkanál szódabikarbóna (nem kell étkezési)

 

Dezodor házilag 3+1 alapanyagból

 

A folytatásért kattints az Időtetrisz caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top