Szépüljünk

Így ápold a hajad a tél végén

Tél vége felé a frizura egyre fénytelenebb, egyre rakoncátlanabb és sokaknak okoz gondot a hajhullás. Megoldás a háromlépéses hajápolás és a kiegyensúlyozott, vitamindús táplálkozás. Az új frizurával pedig várjunk!

“Télen a kinti hideg és a fűtött helyiségek meleg levegője egyaránt szárítják a hajat. Ennek egyik jól látható jele a haj elektrosztatikussága, amikor nem tudunk mit kezdeni a mindenfelé szálló hajszálakkal. Ehhez hozzáadódik, hogy tél végére testünk vitaminraktárai is kimerülnek, ami miatt sokan küzdenek hajhullással” – mondta Lafferton Annamária, elrontott frizurák helyrehozására specializálódott fodrász.

Így ápold a hajad a tél végén

Három lépés

A háromlépéses hajápolással, melyet a sampon, balzsam és hajpakolás hármasa alkot, megfelelően ápolhatjuk a hajat. Ennek lényege, hogy minden hajmosásnál használjunk a samponozás után balzsamot, majd minden negyedik, ötödik alkalommal a balzsam helyett használjunk hajpakolást, amit minimum 15 percig hagyjunk hatni.

“A hajbalzsam elsősorban a haj hidratáltságáért, mindennapos ápolásáért felelős, de alkalmatlan annak regenerálására. A megfelelő hatóanyagokat tartalmazó hajpakolás ezzel szemben helyreállítja a hajszálak felületén keletkezett sérüléseket, és megerősíti a hajszálakat, így a haj fényes és erős lesz, valamint könnyen kezelhető és jól formázható marad. A hajápoló tej, a kifésüléskönnyítő spray, valamint az argánolaj és kókuszolaj-tartalmú hajápoló szérum használatát szintén nem lehet elégszer hangsúlyozni” – tanácsolja Lafferton Annamária.

A haj táplálása a megfelelő táplálkozással kezdődik

Azonban a legjobb hajápolók sem segíthetnek, ha nem táplálkozunk megfelelően. A téli időszakban különösen szükség van az A-, B-, C-, E- és H-vitaminok pótlására és olyan ásványi anyagok bevitelére, mint a cink és a kovaföld.

Fogyasszunk sok friss zöldséget, dióféléket, több tojást vagy májat. Ügyeljünk a megfelelő fehérjefogyasztásra és használjunk telítetlen zsírsavakban gazdag olajokat. A vitaminpótlásban nagy segítségünkre lehet a szőlőmag-készítmények fogyasztása is.

Így ápold a hajad a tél végén

Az új frizura még várhat

“Télen jobb pihentetni a hajat, mert a hamarosan beköszöntő tavasz kedvezőbb időszak a megújulásra, az új szín vagy új fazon kipróbálására. Akik túl hamar vállalkoznak frizuraváltásra, rendszerint csalódnak, mert valójában nem is akartak új frizurát, egyszerűen csak unják a telet, a szürkeséget” – árulta el tapasztalatait Lafferton Annamária.

Hozzátette: “Várjuk meg az első igazi tavaszi napsugarakat a megújulással. Addig pedig egy frissítő festés vagy igazítás és szárítás a fodrásznál csodát tesz nemcsak a hajnak, hanem a léleknek is.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top