Szépüljünk

Növeli a mellméretet a glutén

Elsőre talán jó hírnek is tűnhet, hogy a glutén növesztő hatással van a mellekre. De vajon veszélyt is jelent az egészségükre?
A glutén meglepő hatása a melleidre

A gluténnek erről a meglepő mellékhatásáról ritkán hallani, pedig kutatások igazolják, hogy összefüggésbe hozható a mellmérettel, pontosabban a mellek megnagyobbodásával. Egy 2014-es kutatás szerint, a glutén megnöveli a prolaktin hormon szintjét, ami hatással van a mellek növekedésére is.

Ebben a kutatásban jöttek rá arra is, hogy akik gluténérzékenység miatt kiiktatták az étrendjükből a glutént tartalmazó ételeket, azoknak hat hónapon belül csökkent a prolaktinszintjük. Sok glutén tartalmazó étel (például a fehér lisztből készült pékáruk) az ösztrogén szintjét is növeli, ami szintén magyarázhatja a mellek növekedését.

Ki akarna ezek után gluténmentes diétára váltani? Azért ne tegyenek senkit elfogulttá az eddigiek: a kutatások ugyanis azt is igazolták, hogy a gluténmentesen táplálkozó lisztérzékeny nőknek kisebb esélyük van a mellrák kialakulására is. 

Forrás: Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top