Szépüljünk

5 súlyos hiba, amit elkövethetsz arctisztításkor

Mindennap alaposan megtisztítod az arcod, mégis problémás, pattanásos a bőröd? Lehet, hogy a most következő hibák miatt.

1. Nem elég naponta egyszer!

Az arcot nem elég csak este, a nap végén alaposan megtisztítani. Bármilyen tiszta is az ágyad, éjszaka, alvás közben is elszaporodhatnak a baktériumok az arcbőrödön, a zsírosodásról nem is beszélve. Éppen ezért reggel is mosd meg az arcod!

2. Előbb a kezedet!

Ha piszkos kézzel állsz neki az arctisztításnak, azzal erősen rontod a hatásfokát. Előbb jól moss kezet, utána nyúlj csak az arcodhoz!

5 súlyos hiba, amit elkövethetsz arctisztításkor

3. Nem túl hideg, nem túl meleg

Arctisztításhoz a sem túl meleg, sem túl hideg víz az ideális, így marad kellőképpen hidratált a bőr.

4. Válaszd a megfelelőt!

Nem elég ha sima vízzel vagy mondjuk a tusfürdőddel mosod meg az arcodat. Fontos, hogy az igényeidnek és a bőrtípusodnak megfelelő, direkt arctisztításra kifejlesztett terméket használj. A legáltalánosabb a micellás víz, de ha valamilyen bőrproblémád van, például pattanásokkal küzdesz, válassz speciálisan ennek megfelelő arctisztító készítményt!

5. A törölköző is legyen tiszta!

Figyelj arra, hogy mindig tiszta legyen a törölköző, amivel megtörlöd az arcodat. A legjobb, ha minden alkalommal teljesen tiszta törölközőbe törlöd. Erre a célra érdemes beszerezni néhány kisméretű törölközőt, melyek egy használat után rögtön mehetnek a szennyesbe.

5 súlyos hiba, amit elkövethetsz arctisztításkor

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top