Szépüljünk

Nem lehetett rendőr, mert szilikonmelle van

A német rendőrség nem akarta soraiban tudni a szilikonmellű nőt, végül a bíróság úgy döntött, jelentkezhet szolgálatra.

Igazat adott a gelsenkircheni bíróság annak a 32 éves dortmundi nőnek, aki rendőr akart lenni, de a testület orvosi okokra hivatkozva elutasította jelentkezését. A nőnek ugyanis szilikonmelle volt, ami szemet szúrt a rendőrségnek.

A bíróság a Bonni Egyetemi Kórháznak a konkrét esetről készített szakvéleményére hivatkozott. Eszerint bár fennállhat az implantátumnál szakadás vagy betokosodás veszélye, ez 20 százalék alatt marad. 

Egész Németországra vonatkozik ugyanakkor az a rendelet, amely szerint a mellimplantátummal élő nők a sérülés magasabb kockázata miatt nem alkalmasak rendőri szolgálatra, de korábban is döntött már másképp az igazságszolgáltatás. 

via GIPHY

2014-ben például egy berlini bíróság elutasította azt az indoklást, amely szerint a védőfelszerelés elég nyomást gyakorolna a mellimplantátummal rendelkező nő mellkasára ahhoz, hogy egészségügyi problémákat okozzon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top