Szépüljünk

Ez a tökéletes arcbőr titka

Elsőre talán furcsának tűnhet, de a szén arcmaszkok, bőrápolók, sőt fogkrémek alapanyaga, és a jóslatok szerint hamarosan a legnagyobb szépségőrületté válhat.

A szén szóról valószínűleg egyből egy bányára asszociálunk, és tény, hogy a kozmetikumokba kerülő szenet nem is úgy kell elképzelni, mint azokat a nagy fekete rögöket. Ez ugyanis aktív szén, sokkal tisztább és hatékonyabb, és már régóta használatos nemcsak szépségápolásra, hanem például gyomorpanaszok kezelésére is.

A szén lenne a tökéletes arcbőr titka? 

Ha leegyszerűsítjük a dolgot, fogalmazhatunk úgy, hogy a szén szivacsként működik, azaz egyszerűen felszívja a felesleges olajat és szennyeződéseket a bőrről, így tisztítva azt. Ebben egyébként még nincs is semmi újdonság, biztosan sokan láttak és használtak már aktív szénnel turbózott kozmetikumokat. 

A szépségipar jósai szerint most azonban újra népszerű lehet az aktív szén: nemcsak a zsíros bőr kezelésére és a pórusok összehúzására, de hajápolásra és fogfehérítésre is egyre szélesebb körben használhatják majd az emberek. A szén mellett kampányolók azzal érvelnek, hogy ez a megoldás hatékony és természetes, ezért sokan bíznak benne, hogy az aktív szén hamarosan átveszi az ismeretlen kemikáliákkal dúsított termékek helyét.

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top