Szépüljünk

4 érv, hogy te is a Kleopátra-frizurát válaszd

Nincsen olyan kislány, nagylány vagy felnőtt nő, aki időközönként ne érezne ellenállhatatlan vágyat, hogy tökéletes frizurát vágasson magának, frufruval. Ennek egyik legszuperebb formája a Kleopátra-frizura. Tökéletes keretet ad arcunknak.

Mindannyian tudjuk, hogy az ókori egyiptomiak, élükön Kleopátrával, tudták, mi a női szépség titka. Hogyan kell a bennünk rejtőző NŐt láthatóvá tenni. Ruhákkal, ékszerekkel, kencékkel, sminkkel, hennával és a tökéletes, csábító frizurával. Az egyiptomi uralkodónő azóta évezredeken átívelő stílust teremtett, ikon lett. A róla elnevezett frizura a különféle aktuális trendeket figyelmen kívül hagyva örök kedvenc maradt: a Kleopátra-haj a határozott vonalú frufruval és a kicsivel a fül alattig érő hajvégekkel. Nézzük hát a négy érvet, ami miatt feltétlenül követnünk kell Kleopátrát:

1. Nőies

A klasszikus frufrus Kleopátra-frizura tehát az állig ér, megnyújtva ezzel optikailag a nyakunkat, és így válunk sokkal légiesebbé, karcsúbbá és érzékien nőiessé.

2. Igéző

Az aktuális trendekből kiválasztott Kleopátra-frizura tökéletes keretet ad arcunknak, ezáltal a szemünkre irányítva a fókuszt. Ehhez azért persze nem árt némi smink sem. Hiszen Liz Taylor óta tudjuk, hogy mi mindenre jó egy szemhéjtus az igéző tekintet elérése érdekében.

4 érv, hogy te is a Kleopátra frizurát válaszd

3. Könnyen kezelhető

Mivel elsősorban vékony szálú, egyenes hajtípushoz ajánlott, a Kleopátra-frizura könnyen kezelhető. Egy jó fodrász kell, aki szuperül levágja, onnantól kezdve könnyedén elkészíthetjük otthon is az aznapi frizuránkat.

4. Variálható

Szerencsére azért nem kell ragaszkodnunk görcsösen a klasszikus Kleopátra-frizura paramétereihez, arcformánkhoz illően szabadon variálhatjuk. A lényeg, hogy legyen egy jól levágott frufru, mely fedi a homlokunkat, a többi meg szabadon variálható. A frizura hossza változhat: lehet egészen fülig érő rövidke, vagy a vállat súroló félhosszú, vagy a váll alattig érő hosszabb verzió is. Sőt ha úgy tartja kedvünk, rakjunk bele csavarókat: tegyük hullámossá vagy göndörré, a Kleopátra-frizura így is működik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top