Szépüljünk

Neked is jól állna a Kleopátra-haj?

Ha éppen frizuraváltás előtt állsz, mindenképpen játssz el a gondolattal: mi lenne, ha Kleopátrára vágatnád? Hiszen, ez az egyik olyan fazon, ami évtizedek óta töretlenül kedvelt a nők körében. Nem véletlenül, hiszen annyira nőies és olyan üzenettel bír, aminek jelentősége van: viselője 100 százalékig nő, aki pontosan tudja, mit akar.

Kleopátra, Rihanna vagy Katy Perry?

Jessica Alba, Christina Aquilera vagy Taylor Swift. Szinte nincs olyan hollywoodi híresség, aki nem próbálta volna ki a Kleopátra -haj adta előnyöket, és a legtöbbjüknek be is jött a választás. Volt, aki saját hajjal ment neki a dolognak, sokan közülük pedig alkalomszerűen, paróka segítségével varázsoltak maguknak Kleopátra-frizurát.
A klasszikus vonalvezetésű Kleopátra-fazonhoz képest az új trendeknek megfelelően manapság már inkább a bobfrizura a nyerő, ami nagyobb szabadságot hagy a frizurát készítő fodrásznak és viselőjének is. Hiszen a bobfrizura teljes hossza egyénenként és ízléstől, arcformától függően eltérő lehet.

A modern Kleopátra

Van az egészen rövid, a tarkónál rövidebbre vágott és a nyakat szabadon hagyó tökéletes frugruval elkészített Kleopátra-verzió, vagy az egészen a váll alá érő long-bob fazon. A legkedveltebb és egyben a legpraktikusabb is a semi-bob, hiszen ez fiatalosan rövid (a vállig ér), de hangulatunktól függően átalakíthatjuk: copfba köthetjük, kontyot készíthetünk belőle, tupírozhatjuk vagy tépett hatásúvá csavarózhatjuk, esetleg az egészet hátrazselézhetjük. A leginkább a keskenyebb arctípusokhoz passzol.

Neked jól állna a Kleopátra haj?

Neked találták ki

A Kleopátra-hajat neked találták ki:

  • ha vékony szálú a hajad, és szeretnél olyan fazont, amivel dúsabbnak tűnik;
  • ha unod már az egyhangúságot, és mindennap variálnál valamit a frizurádon;
  • ha szeretnéd, hogy nyakad még inkább hosszabbnak tűnjön, és még érzékibb legyen;
  • ha már unod a sima viseletet, és szeretnél egy karakteres frizurát;
  • ha az arcod hosszúkás, és szeretnéd optikailag rövidíteni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top