Szépüljünk

5 dolog, amit nem tudtál a mellnagyobbításról

Tudod, ki az az Esmeralda, aki nem azonos a szappanopera hősnőjével? És Timmie Jean Linsey-ről hallottál már?

Az első mellimplantátum

Az első mellimplantátumot 1895 november 25-én, Németoszágban ültette be egy színész-énekesnőnek Dr. Vincenz Czerny. A művésznő korábban fájdalmas csomókat érzékelt a bal mellében, melyeket műtéti úton kellett eltávolítani, ám a külsejéből is élő nőt érthető módon zavarta, hogy az egyik melle kisebb lett, mint a másik. A doktor ezért egy, a nő gerince környékéről vett, öklömnyi szövetet ültetett át a bal mellbe. A műtét sikerült, a művésznő egy hónapon belül meggyógyult.

5 dolog, amit nem tudtál a szilikonmellekről

Esmeralda

Az első élőlény, aki szilikon implantátumot kapott, nem ember, hanem egy Esmeralda nevű kutya volt. A műtét sikerült, komplikációk nem merültek fel, így megnyílt az út az eljárás embereken való alkalmazása előtt.

Timmie Jean Lindsey

5 dolog, amit nem tudtál a szilikonmellekről
Timmie Jean Lindsey

Az első emberi szilikonmellet egy Timmie Jean Lindsey nevű nőnek ültették be 1962-ben. Az akkor 29 éves nőnek az orvosa, Dr. Frank J. Gerow ajánlotta fel, hogy legyen az új eljárás kísérleti alanya: a műtéttel Lindsey B-kosaras melleit C-kosarasra növelte. Az asszony implantátumai soha nem rongálódtak meg, vagy szakadtak ki. Lindsey ma már dédnagymama, és soha nem bánta meg, hogy vállalta az operációt.

Azonosítás

2006-ban egy meggyilkolt nő földi maradványaira bukkantak a kaliforniai Newport Beach partjainál. A testet a nő melleiben lévő szilikon implantátumok sorszáma alapján sikerült azonosítani. Azóta az ilyen azonosítás a nyomozások során bevett gyakorlattá vált.

5 dolog, amit nem tudtál a szilikonmellekről

Keratin

2002-ben egy Robert Allen Smith nevű amerikai plasztikai sebész szabadalmaztatott egy új típusú mellimplantátumot, melyet hajból, egészen pontosan keratinból készített. A keratinnak ráadásul szerinte nem is kell emberi hajból származnia, kinyerhető ugyanis állatok szőréből, madarak tollaiból, vagy körmökből, karmokból.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top