Szépüljünk

12 szépségtrükk a nagyvilágból

Más és más praktikát alkalmaznak a nők a világ különböző pontjain a szépülés érdekében.

Számos szépségtrükk közül válogathatunk az interneten, nap mint nap jelennek meg újabb cikkek a témában, nekünk meg marad a nehéz döntés, melyiket próbáljuk ki. Persze még mindig csak a szeletét látjuk ennek az egésznek, arról például keveset tudunk, hogy például Ausztráliában milyen szépségápolási trendeket követnek a nők. Most megmutatjuk, a világ különböző pontjain mit és hogyan tesznek a nők szépségükért.

Ausztrália

Forrás: Syda_Productions/depositphotos

Hogy megszabaduljanak a korpásodástól és a viszkető, száraz fejbőrtől, az ausztrál nők néhány csepp teafaolajat adnak a samponjukhoz. Ha ez nincs épp kéznél, bármilyen olajat tartalmazó sampon is jó megoldás lehet.

Brazília

Forrás: mihakonceptcorn/depositphotos

Bár hosszú időre vége a strandszezonnak, a következő alkalommal, amikor homokhoz jutsz, nedvesítsd meg és finoman dörzsöld a problémás területekre, ha cellulitisszel küzdesz. Ez a fajta masszázs javítja a vérkeringést, és simábbá teszi a bőrt, ezáltal csökkenti a narancsbőrt.

Egyiptom

Forrás: Centre National de la Cinématographie/KC Medien AG/La Petite Reine/Le Studio Canal+/TF1 Films Productions

Azt mondják, Kleopátra az első nő, aki felfedezte a tejfürdők mágikus hatásait. Ha te is szeretnéd kipróbálni, adj 1-2 liter meleg tejet és 100 gramm mézet a fürdővizedhez. 15-20 perc után a bőr lágyabbá és rugalmasabbá válik.

Kolumbia

Forrás: kadettmann/depositphotos

Az avokádó a szépségreceptek egyik legkedveltebb összetevője Latin-Amerikában. Arc-, haj- és testmaszkokban is használatos. Ahhoz, hogy a hajad fényes és puha legyen, pépesíts össze egy avokádót és egy banánt, majd adj hozzá 1 evőkanál olívaolajat. Kend a hajadra, és várj 30 percig, majd alaposan öblítsd le samponnal.

Kína

Forrás: pixabay

A ráncok megelőzése érdekében Kínában a nők rizsvízzel tisztítják az arcukat. Áztasd a rizst 20 percig, majd szűrd le. Rendszeresen töröld át az arcod ezzel vele, hamarosan nagy változást fogsz észrevenni a bőröd állapotán.

Japán

Forrás: cowardlion/depositphotos

Nem véletlenül van porcelánbőrük a japán nőknek. Nem, ez nem csak a genetika miatti szerencse. Annak érdekében, hogy bőrük egészséges és sugárzó legyen, Japánban a nők erősen védik a bőrüket a közvetlen naptól. Ebből a célból a nyáron napernyőt hordanak magukkal, és hosszú ujjú ruhát viselnek.

India

Forrás: depositphotos

A Nap üdvözlése népszerű az indiaiak körében. Segíti az anyagcserét és az energiaszintet. A gyakorlatot kétszer egymás után végezd el képen látható mozdulatsor alapján.

Costa Rica

Forrás: dimmushka/depositphotos

A pórusok feszessége és a bőr színének frissítése érdekében ezen a területen narancslét használnak a nők. Keverd össze a narancslét vízzel 1:1 arányban. Vegyél egy vattakorongot, és kend fel az arcodra 10 percre, majd öblítsd le.

Bulgária

Forrás: nspasov/depositphotos

A bolgár szépségkultúrában széles körben használt összetevő a rózsaolaj és a rózsaszirom. Töröld át a bőröd mindennap rózsavízzel (vagy rózsasziromteával), hogy hidratált és puha maradjon.

Görögország

Forrás: Armina-Udovenko/depositphotos

Az olívaolaj nagyon népszerű Görögországban, és nem csak a főzésben. Tisztítja bőrt, gyógyítja az égést, és aktív összetevője lehet egy csodálatos kézzel készített hajkondicionálónak. Keverj össze egy csésze joghurtot egy evőkanál olívaolajjal. Vidd fel a mosott hajra és hagyd rajta 5 percig. A hajad azonnal puha és sima lesz.

Skandinávia

Forrás: MaxFrost/depositphotos

A skandináv nők egyszerű, de hatékony trükköket alkalmaznak annak érdekében, hogy megakadályozzák a bőrük öregedését és kiszáradását. Ásványvízzel törlik az arcukat, megpróbálják elkerülni a közvetlen napfényt, és egészséges étrendet tartanak.

Mexikó

Forrás: paulmhill/depositphotos

Mindig is csodáltad a mexikói nők csillogó, gyönyörű szempilláit? Melegíts fel forró vízben egy kanalat, majd tedd a szemedhez közel úgy, hogy a széle megérinti a szempillák töveit. Az ujjad segítségével nyomd rá finoman a szempilláid a kanálra 30 másodpercig. Csak ezután alkalmazd a szempillaspirált.

Brightside

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top