Szépüljünk

Itt a plasztikázott Barbie!

Mintha nem lennének eleve valószínűtlenek a Barbie baba testarányai, itt a plasztikázott változat!

Plasztikázott fenekű Barbie baba-utánzatot dob piacra Brazíliában a Miss Bumbum fenékszépségverseny szervezője. A figura olyan sárga fürdőruhát visel, amilyet a verseny résztvevői is. Bár a baba csak augusztus 8-án kerül kereskedelmi forgalomba, előrendeléseket már felvettek rá. És máris indult ellene egy kampány.

Ez tényleg kellett?

Egy családvédő csoport szeretné elérni, hogy a baba ne kerülhessen piacra, szerintük ilyen játékot gyártani sem lenne szabad.

„Ez nagyon komoly. A baba hátsója teljesen aránytalan. Ilyen feneket szinte lehetetlen elérni műtéti beavatkozás nélkül. A lányok számára a babák, mint például a Barbie vagy a Suzie, azt a nőt reprezentálják, akivé válni szeretnének. Ez a baba frusztrálja a fiatal lányokat, elhitetve velük, hogy ilyen testre kell vágyniuk. Ránéznek a babájukra, aztán az édesanyjukra, a nagynénéikre, a tanárnőikre, és csodálkoznak, hogy egyiküknek sincs ilyen feneke. Nincs kétségem afelől, hogy ha ez a baba elterjed Brazíliában, még több tini és fiatal nő fog veszélyes beavatkozásokat végeztetni, hogy nagyobb legyen a feneke” – érvelt Sara Winter, a kampány elindítója.

Cacau Oliver, a Miss Bumbum franchise alapítója a kritikákra reagálva közölte, hogy szerinte nincs gond a babával, ugyanis a célcsoportjuk nem gyerekekből áll, és a figurát mindenképpen árusítani fogják.

Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top