Szépüljünk

Hajával húzott ki egy fuldoklót a tóból

Több mint fél évszázada növeszti a haját egy indiai férfi, mégpedig egy álom miatt.

Az indiai Savjibhai Rathwa saját bevallása szerint 12 éves korában álmában meglátogatta Siva isten, aki azt kérte tőle, hogy soha többé ne vágassa le a haját. Teljesítette a kérést. Ma már 65 éves, és közel 15 méter hosszú a haja.

Savjibhai Rathwa (Profimedia)

Rathwa már életet is mentett a hajával: egy fiatal fiúra lett figyelmes, aki a tóba zuhant, és fuldoklott. Azonnal kibontotta a haját, és a végét bedobta a fiúnak, akinek sikerült elkapnia. Ezek után kihúzta őt a vízből.

„Talán elrendeltetett, hogy megmentsem a fiú életét a hajammal. Talán ötven éve ezért tűnt fel álmomban Siva, hogy arra kérjen, soha ne vágassam le a hajam” – mondta.

A férfi minden második nap megmossa a haját, ami minden alkalommal három órát vesz igénybe, ő azonban ezt nem bánja, ugyanis utálja, ha a tincsei piszkosak.

Elárulta azt is, hogy annak idején több olyan nő is akadt, aki a haja miatt nem volt hajlandó hozzámenni feleségül, végül azonban találkozott valakivel, akit nem zavart a haja. Ma már többszörös nagypapa, az unokái pedig szívesen segítenek neki a hajápolásban is.

faceofmalawi.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top