Szépüljünk

Ledobott 60 kilót, és sikeres modell lett az anyuka

Több mint 63 kilótól szabadult meg a texasi nő, miután azt mondták neki, szinte lehetetlen lesz a testsúlycsökkentés.

Hailey Frazer most 25 éves, egygyermekes anyuka, aki jelenleg épp második gyermekét várja. Ezelőtt néhány évvel és hat vetéléssel a háta mögött ő sem gondolta, hogy idáig el fog jutni. Nemcsak Hailey, de orvosai sem adtak sok esélyt annak, hogy a korábban 140 kilogramm súlyú nő lefogyhat, és gyermekei lehetnek.

Közel lehetetlen – mondták neki az orvosok, amikor kiderült, hogy pajzsmirigyproblémákkal és policisztás petefészek szindrómával (PCOS) küzd, ami a teherbeesés mellett a fogyást is megnehezíti.

Mára viszont néhány műtétnek és hihetetlen akaraterejének köszönhetően Hailey 8 számmal kisebb ruhákat hord, és már részmunkaidőben modellkedik a Glam Goth nevű alternatív divatmagazinnak.

Az igazi boldogság pedig az, hogy hat vetélés után Hailey és gyermekkori szerelme, Frank már december óta a második gyermeküket várják.

Hailey-t méretei miatt folyamatosan zaklatták az iskolában. „Egész eddigi életemben elhízott voltam, a pubertáskorban, 9 évesen kezdtem el hízni, ami nem volt jó hatással az önbecsülésemre. Tizennégy évesen már több mint egy mázsát nyomtam, a súlyom az évek múlásával egyre inkább gyarapodott.

A legrosszabb emlékem, amikor egy randira nagyon szépen felöltöztem, gyönyörűnek éreztem magam, viszont amikor sétáltunk az étterem felé, akkor fiatalok kiabáltak utánam a kocsijukból disznóröfögést imitálva. Ez teljesen elrontotta az estémet, és végleg összetört. Depressziós lettem, és napokig nem ettem” – mondta a nő a Mirrornak.

Hailey 2013-ban házasodott össze férjével. „Gyűlöltem azt, ahogy kinézek; életem legjobb napja volt, én pedig tönkretettem a súlyommal. Egész nap frusztráltnak éreztem magam, és kerültem a kamerát.”

Házasságkötésük után egyből gyermeket szerettek volna, de hat vetélés kellett ahhoz, hogy első gyermekük, Stryker megszülethessen. Mivel Hailey mindig is nagy családra vágyott, így tudta, hogy le kell fogynia, ha további gyermekeket szeretne.

Mivel Hailey nemcsak pajzsmirigy problémával, hanem PCOS-szel is küzdött, az orvosai nem sok esélyt adtak az eredményes testsúlycsökkenésnek, de azért belevágtak. Szó szerint, ugyanis Hailey gyomorszűkítő műtéten is átesett, ami után testsúlya drasztikus csökkenésnek indult.

Ehhez persze kellett az is, hogy a napi 4400 kalória bevitelét 1400-ra csökkentse, és mellette még aktívan sportoljon is. Hailey idén januárban érte el a kitűzött, 70 kilogrammos súlyt, és két hónappal utána már teherbe is esett.

„A súlycsökkenés a legjobb dolog, amit valaha is megtörtént velem. Segített a depressziómon és a szorongásomon, most pedig együtt lépegethetek a fiammal.”

Hailey nagyon izgatott a jövője miatt, és sosem volt boldogabb. Kislányként arról álmodozott, hogy egyszer majd ő is modell lehessen, de eddig ez elérhetetlen volt számára. Most viszont egy gót magazinnak modellkedik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top