Szépüljünk

Visszaadta a koronát a szépségkirálynő

A szépségkirálynő maga is átélt nemi erőszakot, ezért nem tudta elviselni a #MeToo mozgalommal kapcsolatos gúnyolódást.

Maude Gorman részt vett a Miss Amerika massachusettsi fordulóján Plymouth megye szépségkirálynőjeként. A verseny folyamán egy poénosnak szánt jelenetben a házigazda feltette a kérdést, hogy miért szüntették meg a fürdőruhás vonulást a Miss Amerikán, mire egy istennek öltözött alak egy #MeToo feliratú táblát emelt fel.

Gorman ugyan nem látta a jelenetet, de hallotta azt a színfalak mögül, ezek után pedig úgy döntött, kiszáll a versenyből.

Maude Gorman 🇺🇸 (@maudernliving) által megosztott bejegyzés,

A lányt különösen érzékenyen érinti a téma, ugyanis 13 éves korában három fiatal férfi megerőszakolta, ezt követően pedig poszttraumás stressz zavarral küzdött.

„Elárulva éreztem magam. Kigúnyolni egy olyan mozgalmat, mely bátorította az áldozatokat, hogy merjenek kiállni, helytelen, egy nőket erősítő szervezet részéről pedig elfogadhatatlan” – mondta Maude Gorman.

A Miss Massachusetts verseny szervezői utólag egy Facebook-posztban magyarázkodtak a történtek miatt, mondván, hogy a szóban forgó jelenet nem volt a forgatókönyvben, és nem hagyta jóvá a vezetőség.

Yahoo

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top