Szépüljünk

Egy elrontott hajvágás mentette meg az életét

Ha nem rontják el a frizuráját, a fiatalember talán hónapokkal vagy évekkel később veszi észre a gyanús anyajegyet.

A brit Cameron Quigley fodrásza nem ért rá, ezért a 21 éves fiú egy másik szalonba ment hajat vágatni. Alaposan el is rontották a frizuráját: a megszokottnál sokkal rövidebbre és magasabban nyírták fel oldalt a haját. Ennek eredményeképp azonban észrevett a fején egy szabálytalan formájú anyajegyet.

A fiú orvoshoz ment, ahol el is távolították róla az anyajegyet, majd szövettani vázsgálatra küldték. Két héttel később orvosa hívta a rossz hírrel, miszerint a melanoma egy agresszív fajtájában szenved.

Quigley-t rövidesen megműtötték, eltávolították az anyajegy körüli bőrt, hogy megelőzzék a rák továbbterjedését.

Cameron Quigley a műtét után (Sunderland Echo)

A fiú úgy érzi, az elrontott hajvágás mentette meg az életét, hiszen ha nem nyírják fel túlságosan a haját, akár hetekkel, hónapokkal vagy évekkel később vette volna csak észre a gyanús anyajegyet.

Bár biztosan nem lehet megmondani, mi okozta a melanomát, a világos bőrű Cameron elismerte, hogy egy időben rengeteget szoláriumozott, fényvédő krémet pedig soha nem használt. Ma már arra figyelmeztet mindenkit, hogy legyenek óvatosak, és ne az ő rossz példáját kövessék.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top