Szépüljünk

4 méteres haja van a 92 éves asszonynak

Ráadásul csupán a halántékánál őszül...

A 92 éves Li Youlan a Kína északi részén található Boshui település legidősebb lakosa. A környéken valódi élő legendának számít, nem csupán a kora, de mintegy 4 méter hosszú haja miatt is. A hajkorona különlegessége a hosszán felül az is, hogy szinte teljesen fekete, az idős asszonynak csupán a halántéka őszül.

Azt mondja, a haja ajándék a szüleitől, ezért nem vágta le sosem. Kényelmetlennek nem érzi, általában a fejére feltekerve hordja, akár egy kalapot. Mosni viszont nem szokta, mert ahhoz túl hosszú.

Li Youlan (Facebook/China Xinhua News)

Youlan 74 éves fiával, Li Jiminggel és a menyével él. Fia elárulta: édesanyja kiváló egészségnek örvend, élesen hall és lát, emlékszik az emberekre, és az étvágya is jó. Szeret történeteket mesélni a múltból, és a járáshoz sincs szüksége segítségre.

„Gazdálkodóként éltem le az életemet, sok burgonyát és kölest ettem. A legfontosabb dolog a kiegyensúlyozott lelkiállapot fenntartása és a korai kelés, illetve fekvés” – fogalmazta meg Youlan a hosszú, egészséges élet titkát.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top