Szépüljünk

45 kilót fogyott, mégsem lett boldogabb. Aztán elkezdett jógázni

Dana Falsetti története azért különleges, mert nem arról szól, hogyan fogyott nádszál karcsúra és találta meg a belső békéjét, hanem arról, hogy fogyott már rengeteget, de ennek ellenére sem tudott kibékülni magával. Ami végül a belső békét meghozta számára, az a jóga.

Dana sztorija épp úgy kezdődik, mint rengeteg hízásra hajlamos sorstársáé. Világéletében erős testalkata volt, amit állandó kudarcként élt még. Kövér volt és boldogtalan, mert úgy érezte, a teste megakadályozza abban, hogy olyan életet éljen, amilyet szeretne. Rengeteget fogyókúrázott, de tartós sikert nem tudott felmutatni, a jojóeffektus mindig kifogott rajta.

Három évvel ezelőtt kemény diétába és életmódváltásba fogott. Rengeteget edzett, aminek meg is lett az eredménye: ledobott csaknem 45 kilót. Úgy érezte, kapott egy új testet, a lelke azonban a régi maradt. Nem lett boldogabb, és nem érezte magát jobban a bőrében. Csalódott volt és elveszett.

Aztán elment egy jógaórára. Korábban sosem gondolt arra, mi mindenre képes a teste, csak egy túlsúlyos nőnek látta magát, akit a teste korlátoz, és börtönbe zár. A jóga tanította meg arra, hogy ez hatalmas tévedés, a test egy nagyszerű eszköz, a lélek temploma, amivel csodákat lehet művelni. “Sok-sok évbe telt, mire ráébredtem, hogy a korlátok, amelyek börtönbe zártak, tulajdonképpen csak a fejében léteztek. Ma már elmondhatom, hogy szeretem a testem, és tiszta őrület belegondolni, hány éveket töltöttem azzal az életemből, hogy harcoltam vele és utáltam. Hagytam, hogy a külsőm határozzon meg, ezért aztán nem is szerettem azt, aki valójában voltam.”

Dana hozzáállása a jógagyakorláshoz nem mindennapi. Szerinte nem kell vékonynak vagy erősnek lenned ahhoz, hogy gyakorolni kezdj. Csak elhatározás kell, hogy kipróbáld – meg egy jógaszőnyeg. Ennek a pozitív hozzáállásnak köszönheti a nő, hogy annyi követője van az Instagramon, mint egy rocksztárnak. Rengeteget utazik, és önbizalom-erősítő workshopjain arra ösztönzi követőit, hogy szeressék magukat, és próbálják ki a jógát. Semmi veszíteni valójuk nincs, ezzel a sporttal csak nyerhetnek – fittséget, erőt, belső békét és harmóniát.

“Tiszteld az embert, aki jelen pillanatban vagy, az embert, aki a múltban voltál, és az embert, akivé válhatsz” – ez Dana hitvallása.

Nézzétek meg, milyen szépen és könnyedén ászanázik ő:

Olvass még menő plus size csajokról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top