Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Szépüljünk

45 kilót fogyott, mégsem lett boldogabb. Aztán elkezdett jógázni

Dana Falsetti története azért különleges, mert nem arról szól, hogyan fogyott nádszál karcsúra és találta meg a belső békéjét, hanem arról, hogy fogyott már rengeteget, de ennek ellenére sem tudott kibékülni magával. Ami végül a belső békét meghozta számára, az a jóga.

Dana sztorija épp úgy kezdődik, mint rengeteg hízásra hajlamos sorstársáé. Világéletében erős testalkata volt, amit állandó kudarcként élt még. Kövér volt és boldogtalan, mert úgy érezte, a teste megakadályozza abban, hogy olyan életet éljen, amilyet szeretne. Rengeteget fogyókúrázott, de tartós sikert nem tudott felmutatni, a jojóeffektus mindig kifogott rajta.

Három évvel ezelőtt kemény diétába és életmódváltásba fogott. Rengeteget edzett, aminek meg is lett az eredménye: ledobott csaknem 45 kilót. Úgy érezte, kapott egy új testet, a lelke azonban a régi maradt. Nem lett boldogabb, és nem érezte magát jobban a bőrében. Csalódott volt és elveszett.

Aztán elment egy jógaórára. Korábban sosem gondolt arra, mi mindenre képes a teste, csak egy túlsúlyos nőnek látta magát, akit a teste korlátoz, és börtönbe zár. A jóga tanította meg arra, hogy ez hatalmas tévedés, a test egy nagyszerű eszköz, a lélek temploma, amivel csodákat lehet művelni. “Sok-sok évbe telt, mire ráébredtem, hogy a korlátok, amelyek börtönbe zártak, tulajdonképpen csak a fejében léteztek. Ma már elmondhatom, hogy szeretem a testem, és tiszta őrület belegondolni, hány éveket töltöttem azzal az életemből, hogy harcoltam vele és utáltam. Hagytam, hogy a külsőm határozzon meg, ezért aztán nem is szerettem azt, aki valójában voltam.”

Dana hozzáállása a jógagyakorláshoz nem mindennapi. Szerinte nem kell vékonynak vagy erősnek lenned ahhoz, hogy gyakorolni kezdj. Csak elhatározás kell, hogy kipróbáld – meg egy jógaszőnyeg. Ennek a pozitív hozzáállásnak köszönheti a nő, hogy annyi követője van az Instagramon, mint egy rocksztárnak. Rengeteget utazik, és önbizalom-erősítő workshopjain arra ösztönzi követőit, hogy szeressék magukat, és próbálják ki a jógát. Semmi veszíteni valójuk nincs, ezzel a sporttal csak nyerhetnek – fittséget, erőt, belső békét és harmóniát.

“Tiszteld az embert, aki jelen pillanatban vagy, az embert, aki a múltban voltál, és az embert, akivé válhatsz” – ez Dana hitvallása.

Nézzétek meg, milyen szépen és könnyedén ászanázik ő:

Olvass még menő plus size csajokról az NLCafén:

Címlap

top