Szépüljünk

Szemöldöktetoválás: tények és tévhitek

A szemöldökkel alapvetően kétféle probléma lehet: vagy nincs, vagy túl sok van. Nőknél egyik verzió sem túl ideális, ezért megrajzoljuk, tetováltatjuk, kihúzzuk vagy szedjük gőzerővel. A sminktetoválás vagy a szemöldök tetoválása az előbbi verzión segít. És a probléma persze még tovább árnyalható.

A szemöldöktetoválás nagyszerű válasz lehet az olyan felmerülő problémákra, mikor úgy érezzük nem elég dús a szemöldökünk, vagy az íve nem tetszik, esetleg a színével vagyunk elégedetlenek, és nem szeretnénk minden reggelt ennek megrajzolásával tölteni.

A szemöldöktetoválás fajtái

Azoknak, akik még bizonytalanok, hogy bevállalják-e a szemöldöktetoválást, vagy sem, összegyűjtöttük a lehetséges technikákat, amelyekkel manapság készülhet egy-egy, akár az egész arc karakterét befolyásolni képes szemöldök. Egy azonban tuti, a 20-30 évvel ezelőtti, kékes-zöldes “börtöntetkós” szemöldök már a múlté.

  • Lágy satír: azoknak, akik új formát, ívet szeretnének adni a szemöldök vonalának anélkül, hogy egybefüggő, éles kontúrú szemöldökkel gazdagodnának.
  • Szálazás: ha csak dúsítani szeretnénk a szemöldökünket, akkor ezzel a szálazós módszerrel tudjuk elérni, hogy az eredeti szemöldökszálakhoz színben leginkább passzoló szemöldöktetoválást hozzanak létre. A végeredmény egy szinte teljesen természetesnek tűnő szemöldök.
  • 3D-technikával készül a legélethűbb szemöldöktetoválással  kecsegtető módszer. Leköveti az eredeti szemöldökszálak hajlásirányát, többféle színárnyalattal dolgozik.
Szemöldök tetoválás: tények és tévhitek

Tévhitek a szemöldöktetoválásról

  1. Iszonyú fájdalommal jár. – Ez manapság már nem igaz, hiszen sokan alkalmaznak előérzéstelenítést tapasz formájában szemöldöktetoválás előtt, illetve folyékony érzéstelenítőt a szemöldök tetoválása közben, hogy az érzékeny bőrfelület miatt ne érjen bennünket kellemtelen élmény.
  2. A szemöldöktetoválás életfogytig kitart. – Ez nem igaz, 1-5 év után újra kell tetováltatni, hiszen a modern eljárások során csak a bőr felső hámrétegét színezik meg, ami kopik, ráncosodik, elszíneződik. A szemöldöktetoválás típusától függ az élettartama: a satír hosszabb ideig (3-5 évig), míg a szálazás csak másfél évig tartós.
  3. Szemöldöktetoválás előtt ki kell szedetni minden szemöldökszőrt. – Ez sem igaz, hiszen a tetoválás menetét nem zavarja a meglévő szemöldökszőr. A végeredményen pedig mindenképpen csak javíthat, hiszen dúsabb hatást kelt.
  4. Korrekció akkor kell, ha elrontották a szemöldöktetoválást. – Nagyjából 3-4 héttel az első szemöldöktetoválás után szükség van egy színfrissítésre akkor is, ha a szemöldöktetoválás tökéletesen sikerült. Ezt hívják korrekciónak. Az elrontott szemöldöktetoválás más lapra tartozik.
  5. Szemöldöktetoválást bármikor lehet csináltatni. – Ez alapvetően igaz, de a tetoválást követően legalább egy hétig nem szabad napra menni, de strandra, szoláriumba vagy szaunába sem. Ezért, ha nem muszáj, akkor ne nyáron csináltassuk meg, amikor a napfényt nehezebb elkerülni.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top