Szerk

Az nlc szerkesztősége a karantén alatt sem pihent

Az elmúlt hetek sosem látott kihívás elé állítottak mindenkit, így bennünket is. Büszkén mondhatjuk, hogy az nlc karantén üzemmódban is állta a sarat.

Az nlc folyamatosan kiemelten foglalkozott a koronavírus-járvánnyal és a karantén következtében kialakult helyzettel, és bár a korlátozó intézkedéseket lazították, a “szép, új világ” még sokáig témákat fog adni nekünk. Az elmúlt hetekben utánajártunk a TASZ jogászánál, hogy valóban közérdekű adat-e a koronavírus-járvány miatt elhunytak alapbetegségeit úgy közzétenni, ahogy ez történt, és megkérdeztük a lelkisegély-vonal vezetőit és a terapeutát, hogyan viseli a lakosság a kialakult körülményeket.

Ebben a cikkben megfejtettük a bolti hajfestékek számozását, így könnyebben megtalálhatja mindenki az áhított színárnyalatot. A hosszú hajúaknak összegyűjtöttük a legjobb kontyokat, hogy minden nap új frizurát készíthessenek maguknak.

Konty a fejtetőn elkészítve.

Konty a fejtetőn elkészítve (Fotó: Edward Berthelot/Getty Images)

Aztán megmutattuk, hogyan tehetitek otthon trendibbé a kedvenc ruhadarabjaitokat. A minimalista, egyetlen vonallal megrajzolt, csak fekete kontúrokból álló rajzokkal bármelyik ruhánkat vagy táskánkat feldobhatjuk, ehhez hoztunk ötleteket és inspirációkat.

Bemutattunk néhány hasznos konyhai trükköt és egyszerű, de mutatós fogást videónkban, amikkel garantáltan felfrissíthetitek az otthoni recepttárat.

Kerestük a választ arra is, hogy a home office hetei alatt hogyan változott meg a nők melltartóviselési szokása, olvasd el, hogy az nlc szerkesztőség tagjai hogyan vélekednek a témáról és a cikk végén te is megadhatod a saját véleményedet is. Ha pedig eddig még nem sikerült hatékony home office környezetet és szabályokat kialakítanod, de a munkát továbbra is az otthoni irodádból végzed, akkor Marie Kondo könyvéből kimazsolázott javaslataink neked is segítenek majd könnyebbé tenni az otthoni mindennapokat. És minden időben hasznos az a cikkünk is, melyben 5  bevált módszert gyűjtöttünk össze, hogy könnyen menjen az alvás.

Melltartó nélküli világ vár ránk

Fotó: Chesnot/Getty Images

Fontos fejlemény szerkesztőségünk életében, hogy elindítottuk két új podcast-sorozatot:  a Hello Food  – Minden, amit tudni akartál az élelmiszerekről adásai mindazoknak szólnak, akik érdeklődnek az élelmiszerek világa iránt és szeretnének valóban tudatos fogyasztókká válni. A beszélgetésekkel arra tudunk majd rámutatni, hogy az élelmiszer-előállítás és ellátás ma már olyan mennyiségeket és bonyolult ellátási láncokat igényel, amelyek megértése sajnos alapvetően szükséges a valóban tudatos fogyasztási szokások kialakításához. 

Szülői értekezlet című podcastunkban pedig Déri Gabriella és Szvoboda Gábor gyermekpszichológus-viselkedéselemző-tréner házaspár beszélgetéseit hallhatjátok, akik a gyereknevelés nehézségeit boncolgatják. Témáik között szó esik a szülői szerep formálódásáról, a párkapcsolat változásairól, arról, hogyan hatnak a környezeti változások és a technikai fejlődés a gyerekekre, mitől függ az iskolaérettség és mennyire sok család és főleg gyerek életét nehezítik meg a tanulási zavarok. 

Szvoboda Gábor és Déri Gabriella

Szvoboda Gábor és Déri Gabriella, a Szülői értekezlet podcast műsorvezetői

Folytatódik a 12 Főbűn sorozatunk is, amelyben tabuk nélkül beszélünk gyengeségeinkről, hétköznapi gyarlóságainkról – , ilyen volt legutóbb a türelmetlenség és annak következményei. 

Amire pedig külön büszkék vagyunk, az a gyermekrajzpályázatunk, melyre összesen 2409 jelentkező küldött be alkotást. A legaktívabbak a 7-10 éves korosztály tagjai voltak, és a legnépszerűbb témának pedig a Te hogyan képzeled el a vírust? bizonyult. Egy szakmai zsűri mindhárom korcsoportból kiválasztotta a legjobb műveket, amelyek közül a végső győztest az nlc olvasói szavazhatják meg ezen az oldalon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.