Szex

Káma Szútra – szex felsõfokon

"Ez a nõ az enyém", mondja a férfi, a nõ viszont úgy gondolkozik: "Ezé a férfié vagyok." Birtoklás, odaadás, feloldódás, nem csak a szerelemben, hanem a szeretkezésben is. A Káma Szútra több mint egy erotikus írás...




A titokzatos szerelmi pozitúrák könyve útmutató az isteni energiák átéléséhez.

A leghatalmasabb erő

A tantra tanítása szerint az univerzum vágyból született, és Síva és Sakti végtelen ölelkezés tartja fenn, amelyben a két félből – nőből és férfiból – létrejön az egész. A szex lehetővé teszi a szerelem megismerését, mert a szerelem nem más, mint szexuális energia. A szerelmeskedés különböző pozitúrái, amelyeket bemutat a Káma Szútra, nem csupán a gyönyört fokozzák, hanem más-más utakat engednek a szexuális energia áramlásának. Minél változatosabb a szeretkezés, minél több helyzetben történik, az energiaáramlatok annál jobban felerősítik egymást.

Mai világunkban, amikor a szex gyakran kiszolgálóvá és eszközzé válik, talán nehéz megérteni, hogy a szeretkezés a meditáció páros formája, amely a szerelem által létrehozott szexuális energiából táplálkozik, és ez a rendelkezésünkre álló leghatalmasabb erő. A hindu filozófiát félretéve saját tapasztalatunkból is ismerhetjük, mennyivel teljesebb orgazmusban van részünk, ha érzelmeink is izzanak, nem csak vágyaink.





Mindannyian mások vagyunk

Ahogy orrunk különböző formájú, nemi szerveink is azok. A Káma Szútra a férfi lingáját és a nő jóniját nagyság szerint három-három csoportba sorolja – megkülönböztet nyúlférfit, bikaférfit, csődörférfit és őztehén, kanca, nőstényelefánt nőt -, és az így kapott kilencféle egyesülést tovább színesíti a szeretkezéssel töltött idő hossza és a szenvedély erőssége.

A cél a teljes összeolvadás, és erre különböző ölelkezéseket mutat be. Különböző fekvési módokkal a jóni szűkíthető vagy tágítható, és így a gyönyör különböző bugyrai tárulnak fel. A pár összetartozik – modern szállóigéket idézve -, mint a „borsó meg a héja”, vagy a „kis kifli és a nagy kifli”.

Természetfilmek titkai

A Káma Szútra nélkülözi a tudományos, precíz leírásokat, szemléletes képeivel teret enged a fantáziának is. A „szezám- és a rizsszemek keveredése” távolságtartóbb ölelkezés, mint a „tej és víz vegyülése”.

Mivel a közösülés az állatvilágban könnyebben és illendőbben megfigyelhető, a legtöbb pozitúra elnevezése állatokhoz, vagy hétköznapi cselekedetekhez kapcsolódik. A kreatív szerelmespár megsokszorozhatja a leírt közösülési módokat, „különféle állatokat utánozva”, viszont mindent elront és rengeteg kudarcot okoz, ha csak akrobata-mutatványokra akarja használni az ágyat.





Ami eddig talán nem jutott eszünkbe


Bármennyit trécselünk mi nők, szexuális tapasztalatink megbeszéléséből legtöbbször kimarad a szexpozitúrák egyeztetése. Az intimitás megtartása természetes ösztönünk, de néhány ötlettel lendületbe tudjuk hozni képzeletünket.

Az Indira pózban a nő mellkasára húzza összezárt térdét, és talpát a férfi mellkasának támasztja. A teknősök egyesülésében a férfi testére szorosan simul a nő, aki a férfi terpesztett lábai között összezárja combját, a férfi erős karjai ölelik a nőt. A Hold-egyesülésben az ülő férfi ölében hanyatt fekszik a nő, lábai a férfi dereka mellett vannak, a férfi alulról tartja a nő vállát. Az elefánt pózban a nő hason fekszik, enyhén terpeszti lábát, a férfi pedig szorosan hozzásimul. Az eddig alkalmazott pozitúráinkat egy kis elmozdulással változtatni tudjuk. Néha az is elég, ha terpesztés helyett összezárjuk lábunkat.

A pozitúrák száma szinte végtelen, csak bátorságunk, erőnlétünk, hajlékonyságunk és fantáziánk szab határt. Nincsen általánosan jó pozitúra, minden párnak saját magának kell megtalálni a legélvezetesebb ölelkezéseket, és megízlelni a szexuális energia isteni voltát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top