Szex

5 alapszabály a tökéletes kapcsolatért

Amikor megtaláljuk életünk párját, azt hisszük, boldogságunk életünk végéig tart. Ám ez sajnos nem mindig marad így. Ha viszont betartunk öt alapszabályt, biztosak lehetünk abban, hogy nem rajtunk fog múlni.

1. Lássunk a másik szemével!

Akkor leszünk hosszú távon is boldogok, ha mindent egész szívünkből teszünk. Ez a bölcs buddhista gondolat a párkapcsolatokra még inkább igaz. Minél több örömmel fordulunk egymáshoz, annál őszintébb és igazabb lesz a közös életünk. Ezért nagyon fontos, hogy minél tökéletesebbre fejlesszük a beleérző képességünket, és legyünk képesek az életet néha a másik szemével is látni. Akkor ugyanis az ő érzései, kívánságai, tervei és problémái nem fognak meglepetést okozni. De persze mindeközben ne hagyjuk figyelmen kívül saját magunkat – csak az tehet ugyanis jót másoknak, aki már gondoskodott arról, hogy ő maga jól érezze magát.

 

2. A minőség fontosabb a mennyiségnél

Nem is kérdéses: a közös hobbik erősítik a kapcsolatot. De ha mindent állandóan együtt csinálunk, előbb-utóbb unalmassá válik az életünk. Sok esetben csak azért akarunk mindig együtt lenni a másikkal, mert attól félünk, hogy különben elveszítjük felette az irányítást. Pedig ezzel veszélyeztetjük a kapcsolat izgalmait, ugyanis nem marad semmi titkunk egymás előtt. Érdemes időnként szabadságot adni a párunknak és magunknak, amikor a saját baráti körünkkel találkozunk. A tény, hogy partnerünk másra is képes, mint hogy állandó kísérőnk legyen, csak még érdekesebbé teszi őt, ráadásul a külön szerzett élmények újra és újra beszédtémát kínálnak a közös idő eltöltésekor.

3. Fogadjuk el olyannak, amilyen

Párunk értékes, egyedülálló egyéniség, akiben eleinte még azt is szeretjük, ami egyébként gyengévé teszi őt. Sőt éppen az ilyen tulajdonságai miatt szerettünk bele. Nem szabad hát később mindezt felhasználni ellene, és azzal fenyegetni, hogy ha nem változtat, akkor elhagyjuk. Igenis el kell fogadni olyannak, amilyennek megszerettük – aki szeret, az nem bántja a másikat! A boldog, hosszú távú párkapcsolat titka a másik tisztelete, és az, hogy teljesen egyenrangú felekké váljunk. Akkor is, ha különböző feladataink voltak és vannak. Míg például az egyikünk pénzt keres, addig a másik a gyerekekkel foglalkozik!

4. Erotikagyilkos megszokás

A puszik, csókok és érintések azt mutatják a másiknak, hogy mennyire szeretjük. És ha jobban belegondolunk, ez azt is jelenti, hogy ezekkel a megnyilvánulásokkal csupán megajándékozhatjuk a párunkat, de nem várhatjuk el, hogy megkapjuk őket. Kikövetelni pedig nem érdemes. Az élet folyamán ezek a kis figyelmességek is változnak – ahogy mi magunk is –, ezért fontos, hogy mindig figyeljünk egymásra, és a jelekre, amelyeket a kapcsolatunkban kapunk. A legnagyobb erotikagyilkos ugyanis a megszokás! Hagyjunk a romantikának nagy teret és szabadságot, ez spontán és különleges cselekedetekre ösztökél, így a szerelmi életünk is újra és újra megújul.

Meg lehet javítani a szerelmet?
Fontos a késztetés, hogy akarjuk megmenteni a kapcsolatunkat! De ez csak akkor működik, ha mindkét fél harcolni akar a szerelemért. Ha ugyanis egyikük már feladta, nem fog sikerülni.

Hogyan kezdjük?
A legfontosabb, hogy őszintén beszéljünk az érzéseinkről, és figyelmesen hallgassuk végig a másikat. Legyenek közös céljaink, amelyekért közösen kell valamit tennünk. És: próbáljunk meg emlékezni arra az időszakra, amikor még újdonsült szerelmesként éltük életünket. Miben volt az más? Mit csináltunk akkor? Éljük újra a csodát!

5. Tudjunk megbocsátani!

A súrlódások és veszekedések természetes módon hozzátartoznak az emberi fejlődéshez. Ráadásul senki sem tökéletes, tehát mindenki követhet el hibákat. Egy párkapcsolatban, ahol mély érzelmek uralkodnak, hamar előfordulhat, hogy ezek miatt megbántjuk egymást – ez pedig nagyon fáj.

Tehát ha a párunk őszintén és bűnbánóan kér bocsánatot, ne tagadjuk meg tőle. Az is természetes, ha ez nem megy könnyen, főleg, ha a haragtartók táborába tartozik. De ha jól végiggondoljuk, biztosan mi is csináltunk már olyan dolgokat, amelyeket később legszívesebben meg nem történtté tettünk volna. Még egy fontos hír: kutatások bebizonyították, hogy aki képes megbocsátani, annak alacsonyabb a kortizolszintje (fő stresszhormon), ritkábban szenved hátfájástól, és kevésbé hajlamos a depresszióra. Ezáltal pedig több energiája marad a szerelmi életére!

Tippünk: ha még nem találtad meg a párod, de vágysz valakire, próbáld ki te is Párkereső szolgáltatásunkat. Klikk ide! »

Szeretkezés.lap.hu »
Párkapcsolat.lap.hu »
Szerelem.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top