Szex

Regényajánló







Gayle Callen: Bűnös szerelem


Történelmi regényt tart kezében a lelkes olvasó. 1458-ban járunk, Angliában. Éppen hatalmas harc folyik a trón birtoklásáért Richard és Henrik között. Ebbe a küzdelembe folyik bele egészen véletlenül Lady Katherine, akinek mostohaanyja elmondj, a királyt három barátja készül elárulni. A beszélgetést azonban kihallgatja valaki, és nem sok idő múlva a lányt elrabolják, és egy kolostorba hurcolják. Az elrablók szerencsétlenségére azonban mindennek szemtanúja is lesz: Reynold, aki még csak novícius a barátok között. Kiszabadítja a lányt, és együtt indulnak, hogy a királyt figyelmeztessék.

Nem akármilyen kalandokon mennek át, miközben egyre jobban megismerik egymást, bár titkaikat mindvégig megőrzik. Így nem derül ki az sem, hogy a lány vőlegénye nem más, mint Reynold bátyja, aki a férfit vádolja öccsük haláláért. A két fiatal persze a bonyodalmakat fokozandó egymásba szeret, sőt a Katherine még szüzességét is a férfinak ajándékozza. Így hát épp eléggé szoros a kapcsolatuk, amikor a lány jegyesének várába érkeznek. Akiről szintén kiderül majd egy-két dolog. Közben persze zajlik a háború, emberek halnak meg, sebek esnek, vér folyik, és dúl a szerelem.

Kicsit talán túlságosan is dúl, és a fordulatok is kissé meglepően történnek, de összességében igazán szórakoztató a könyv!









 





Alexandra Kiadó, 383 o., 499 Ft







Hedwig Courths-Mahler: Távol, mégis oly közel


Helmut Waldeck báró komoly problémával szembesül az első világháború utáni Németországban: nincs mit ennie. Mivel sem diplomája, sem szakmája, egyetlen képességét tudja kamatoztatni: jó nevelését. Elfogadja az Alfred Römhild által felkínált inasi állást, s a felkapaszkodott gyáros társaságában világkörüli utazásra indul.


Útközben Römhild szenvedélyes vágya az asszonyok iránt számos veszélyes helyzetbe sodorja őket, szerencsére Helmut az alkalmas pillanatban mindig közbelép. Pedig Römhild valójában Helmut vetélytársa a szerelemben. Mindketten ugyanazt a lányt, Regina Darlandot szeretik –Helmut tiszta, őszinte vonzalommal, Römhild a maga gusztustalan, birtokló módján. Römhild ráadásul biztosra megy, mivel évek óta zsarolja Regina apját egy korábbi ballépése miatt, hallgatása áraként a lány igenjét jelölve meg.


Az utazás során bejárják a földet, s az írónő élvezettel ecseteli minden táj jellegzetességét. Pedig Hedwig Courths-Mahler nem utazott sokat életében, csak a képzeletében vagy a könyvek lapjain tette meg ezt az utazást. Ettől a leírások nem lesznek kevésbé életszerűek, bár valóban van benne egy adag szórakoztató közhelyesség. A figyelmes olvasó jó képet kap arról, hogyan látták a németek a többi népet a huszadik század első felében. Emellett végigizgulhatja Helmut és Römhild párharcát a szeretett lányért, amíg kalandok és próbák után győz a szerelem, és a jóság elnyeri jutalmát.







 


 


 


Ex-BB Kiadó, 301 o., 878 Ft







Nora Roberts: Az udvarház


Ijesztőn indul Nora Roberts legújabb regénye: egy gyilkossággal. Megölnek egy öreg szőlőmunkást, a saját borával mérgezve meg őt. De ahelyett, hogy elindulna a nyomozás, megismerkedünk munkaadóival, a híres borkészítő család, a Giambelli ház tagjaival. Hamarosan azt is megtudjuk, hogy a százéves borászház az évfordulót nemcsak egy nagy ünnepségsorozattal kívánja emlékezetessé tenni. A Giambelliek ugyanis teljes szerkezeti átalakulásra készülnek, hivatalossá téve évek óta folyó együttműködést a MacMillan borászattal. Az új, egyesült cég leendő vezetőiként a két unokát, Tylert és Sophiát nevezik meg. A fiataloknak bizonyítaniuk kell a másik szakterületén is, ezért egy évet kapnak, hogy betanuljanak. Az egy év azonban nem telik eseménytelenül. Először Sophia apját, a csélcsap, tisztességtelen Tony-t ölik meg, majd a cég egyik feltörekvő alkalmazottját. Lassan világossá válik, hogy valaki vagy valakik tönkre akarják tenni a Giambelli házat, és ehhez bármilyen eszközt felhasználnak.


Miközben Sophia és Tyler lassan nyomára bukkan a történet elején elkövetett gyilkosság megoldásának, egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Érdekes különlegesség, hogy a regényben végig Sophia a kezdeményező és Tyler a húzódozó fél – mindaddig, amíg Sophia el nem ismeri, hogy az egyszerű nemi vágynál több vonzza a férfihoz.


Nora Roberts, akitől megszoktuk a trilógiákat, most szinte két teljes könyvet belezsúfolt egy regénybe. A fordulatos történet azonban komolyan veszélyezteti az olvasó testi épségét. A könyvet szinte lehetetlen letenni, de, lévén hatszáz oldalas, kézben vagy egyszerűen csak nyitva tartani is nehéz feladat. Csak erős kezű olvasóknak ajánlom.







 


 


 


Gabo Könyvkiadó, 633 o., 1990 Ft









Hedwig Courths-Mahler: Boldogság szigete




A boldogság szigete Paradiso, amelyet egy hajótörött fedez fel, majd később bérbevesz harminc évre, és itt él feleségével. Courths-Mahler regényéről lévén szó, németekről van szó. Természetesen meg is gazdagodnak, drágakövet találnak, és közben keményen dolgoznak. A bonyolult, több szálon kezdődő történet szálai már itt a szigeten elkezdenek össze-vissza bonyolódni, mígnem alig tudjuk kibogozni a gubancot. Mert például, ki hinné, hogy a hajótörött lány apján kívül bátyja is előkerül majd? És hogy a szegény révész valójában milliókat fog örökölni?

A bűnök persze elnyerik méltó büntetésüket, a jótettek jutalmukat, és végül a helyzetet leegyszerűsítendő minden szereplő New Yorkba költözik, hogy ott egy boldog családként éljék életüket. (Persze kivéve azokat, akik már meghaltak.)

Courths-Mahler eme regényében igazán nem az a gond, hogy hogyan essünk szerelembe. Szerencsések hőseink, elég egy pillantás, vagy együtt felnövés, és az érzelmek mindjárt nagy hőfokon kezdenek égni. Csak az idő múlását kell kibírni, no meg azt, hogy a szerencsés fordulatok megtörténjenek. Aztán jöhet a boldogság.








 


 




Ex-BB Kiadó, 287 o., 878 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top