Szex

Regényajánlónk

a






Kinley MacGregor:
Vágyak vonzása

Ismét történelmi szerelmesregénnyel lepte meg az olvasókat az Alexandra Kiadó. A helyszín ezúttal is Anglia, ahol a főurak éppen egymással hadakoznak. Hugh a királyhoz fordul, hogy védje meg szomszédjától, aki falvait fosztogatja. Csakhogy szomszédja is épp ezt állítja róla. A szomszéd pedig nem más, mint a félelmetes és rettegett Draven, aki a hírek szerint megölte saját apját, arról nem is beszélve, hogy családja mennyire rossz hírnévnek örvend.

A király arra a döntésre jut, mivel a bűnöst megtalálni lehetetlen, hogy mindkét fél adjon valamit a másiknak, ami a legértékesebb számára. Draven a szavát adja, hiszen neki becsülete a legfontosabb. Hugh viszont kénytelen lányát, Emilyt egy évre túszul adni ellenfele udvarába. Cserébe Draven megesküszik: ha a lánynak bármi bántódása esik, netán elveszti szüzességét, az életével felel.

Igen ám, de a lányait betegesen féltő Hugh házából kikerült lány elhatározza: ha törik, ha szakad, ő bizony az egy év alatt férjhez megy. És nem máshoz, mint Dravenhez. Hogy teljesül-e vágya, és milyen áron, azt nem áruljuk el. Legyen elég annyi, hogy kalandokban és fordulatokban nem lesz hiány.

A regény kis hibája, hogy a szerzőjének nem sikerült teljesen beleélnie magát a történelmi kategóriába. Így hát találunk majd meglepő fordulatokat, viselkedéseket, miegymást. Azt meg nem is említjük, hogy sok-sok lelki gyötrelem egy csapásra elmúlhat. De hát ezt már megszokhattuk a szerelmesregényekben.






 





Alexandra Kiadó, 378 o., 499 Ft








Hedwig Courths-Mahler
: Boldog szívek

Hosszú évek után Fritz Rottmann hazahívja idegenben nevelkedett lányát. Elhatározását nem a vágyakozás szülte egyetlen gyermeke után, hanem az a szándék, hogy férjhez adja cégvezetőjéhez, a fiaként szeretett Hans Salfnerhoz. A gyámoltalan, félénk Carla első látásra beleszeret a vonzó fiatalemberbe, és boldogan egyezik bele a házasságba. Nem sejti, hogy az csupán a két férfi üzleti egyezségének záloga…









 







Ex-BB Kiadó, 158 o., 780 Ft


 





Virginia C. Andrews
: Villámlás

Arnold egy gazdag fehér lány és egy okos színesbőrű fiú egyetemi szerelmének nem várt gyümölcse. Hogy ne zavarja meg a család életét, a kis Raint egy szintén színesbőrü család, Arnoldék fogadták be némi anyagi támogatás fejében. A kislány szüleiként és testvéreiként szerette az Arnoldokat, mikor azonban Mrs. Arnold rákban haldoklott, feltárta előtte az igazságot, és kényszerítette a gazdag családot, hogy vegye magához Raint. A lányt végül is nehéz természetű nagyanyja fogadta be, s lassan valódi szeretet alakult ki a két nő között. Heather nagyi támogatásával Rain egy londoni színészképzőben folytatja a tanulmányait, au-pair munkát vállalva a nagymama húgánál. Mivel Enfieldék mit sem sejtenek a köztük lévő rokoni kapcsolatról, szolgálólányként foglalkoztatják Raint. Enfieldéket nagyon megrázta kislányuk elvesztése, de még ez sem magyarázhatja a házban zajló különös eseményeket. Rain figyelmét leginkább a kert közepén álló magányos faház ragadja meg, ahová mindenkinek tilos belépnie, esténként mégis furcsa alakok keresik fel, és fény szűrődik ki az ablakokon…



Ha valaki a bevezető után kísértethistóriára számít, el kell keserítenem: Rain csak a házban lakókat kísértő érzelmek, feldolgozatlan tragédiák és bevallhatatlan vágyak világát deríti fel. Talán még emlékeznek Star-ra és társaira, a Vadvirágok sorozat szomorú sorsú főhőseire, amelyet szintén a Magyar Könyvklub adott ki. Nos, az írónő halála után egy cég folytatta munkáját, karakterei, történetvezetése nyomán újabb regényeket írva – a Villámlás is ezek közül való. Rain története azonban kevésbé megrázó Mint Staré, nem azért mert kevesebb benne a tragédia, hanem mert kevésbé átélt, kevésbé céltudatos írói munka.

Magyar Könyvklub, 339 o., Anna Leigh: A MacKenzie klán – Josh Emily Lawrence a gyönyörű, gazdag long islandi örökösnő nem akar férjhrz menni. Végignézte, ahogy önző apja mellett anyja egész életét boldogtalanul tölti, és elhatározta, nem lesz szerelmes, legalábbis nem köt a jó társaság által megfelelőnek tartott felszínes, érzelem nélküli házasságot. Apja kitagadással fenyegeti, ha nem választ egyet kérői közül, mire a lány magához veszi anyai örökségét, és elmegy pincérlánynak a vadnyugatra.

Felbőszült apja a Pinkerton ügynökség nyomozóját, Josh MacKenzie-t küldi a nyomába, hogy hazahozza állítólag tolvaj lányát. Emily és barátnője, Rose egy ideig egyszerű női praktikákkal túljárnak a férfi eszén, de időközben a nyomozó beleszeret a jelentéktelenné maszkírozott Emily kitartásába, kedvességébe és szellemességébe. Természetesen a lány is vonzódik Josh-hoz, de amikor kiderül valódi személyazonossága, a férfi azt hiszi, csak színlelte a szerelmet. Számos életveszélyes kaland kell hozzá, hogy feltétlenül megbízzék a  lányban, és elfogadja szerelmét.

A MacKenzie klán első kötete minden tekintetben gondosan kivitelezett, alapos munka. A borítón feszítő izmos felkarú férfitól a „gazdag örökösnő világot lát” kalandon keresztül a Harvey vendéglő utolsó pincérlányáig szépen kidolgozott minden, bár nélkülözi a váratlan elemet és az egyediséget. Az egyetlen, ahol az írónő eltér a szokásos sémától az Emily álmait bemutató részek, melyben megismerjük, milyen az ő elképzlése a Férfiról, a Szerelemről és a Vadnyugatról. Akinek tetszett az Alkonyi ölelés (Sandra BROWN, Lap-Ics Kiadó) vadnyugati világa, vagy Heather GRAHAM bármelyik izmos férfi-gazdag örökösnő románca, annak ezt a könyvet jó szívvel ajánlom.













Alexandra, 382 o., 499 Ft

 



Anna Leigh: A MacKenzie klán 






Josh Emily Lawrence a gyönyörű, gazdag long islandi örökösnő nem akar férjhrz menni. Végignézte, ahogy önző apja mellett anyja egész életét boldogtalanul tölti, és elhatározta, nem lesz szerelmes, legalábbis nem köt a jó társaság által megfelelőnek tartott felszínes, érzelem nélküli házasságot. Apja kitagadással fenyegeti, ha nem választ egyet kérői közül, mire a lány magához veszi anyai örökségét, és elmegy pincérlánynak a vadnyugatra. Felbőszült apja a Pinkerton ügynökség nyomozóját, Josh MacKenzie-t küldi a nyomába, hogy hazahozza állítólag tolvaj lányát. Emily és barátnője, Rose egy ideig egyszerű női praktikákkal túljárnak a férfi eszén, de időközben a nyomozó beleszeret a jelentéktelenné maszkírozott Emily kitartásába, kedvességébe és szellemességébe. Természetesen a lány is vonzódik Josh-hoz, de amikor kiderül valódi személyazonossága, a férfi azt hiszi, csak színlelte a szerelmet. Számos életveszélyes kaland kell hozzá, hogy feltétlenül megbízzék a lányban, és elfogadja szerelmét.

A MacKenzie klán első kötete minden tekintetben gondosan kivitelezett, alapos munka. A borítón feszítő izmos felkarú férfitól a „gazdag örökösnő világot lát” kalandon keresztül a Harvey vendéglő utolsó pincérlányáig szépen kidolgozott minden, bár nélkülözi a váratlan elemet és az egyediséget. Az egyetlen, ahol az írónő eltér a szokásos sémától az Emily álmait bemutató részek, melyben megismerjük, milyen az ő elképzlése a Férfiról, a Szerelemről és a Vadnyugatról. Akinek tetszett az Alkonyi ölelés (Sandra BROWN, Lap-Ics Kiadó) vadnyugati világa, vagy Heather GRAHAM bármelyik izmos férfi-gazdag örökösnő románca, annak ezt a könyvet jó szívvel ajánlom.












Alexandra, 382 o., 499 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top