Szex

Regényajánló

Lisa Jackson: Forró szívek





Sam pszichológusként egy rádióműsort vezet, ahol a betelefonáló olvasók kérdéseire válaszol. Mexikói nyaralásából hazaérve egy üzenet és egy levél várja, amelyek egyaránt halálra rémítik. Egy férfi kezdi zaklatni, először csak telefonokkal, majd más, kifinomult módszerekkel. Ráadásul ő még nem tudja, hogy a férfi egy sorozatgyilkos, aki már több prostituáltat is megölt. Olyan parókát adva rájuk, ami Sam hajára hasonlít.

Eközben a lány megismerkedik szomszédjával, aki egyre jobban vonzza, és előkerül egy kilenc évvel ezelőtti ügy is, melynek során egy lány, aki tőle kért segítséget, meghalt.

Amint a szálak egyre közelebb érnek Dr. Samhez, úgy válik egyre feszültebbé a helyzet.

A könyv kifejezetten izgalmas. Olyannyira, hogy gyengébb idegzetűeknek nem is nagyon ajánlom. Aki viszont szereti a jó krimiket, annak nagyon fog tetszeni! Hiszen ez inkább az, mint szerelmesregény.












General Press, 392 o., 1500 Ft







Ana Leigh: A MacKenzie klán – Jared


Josh kalandjait olvasva talán a legalaposabb olvasó sem figyelt fel arra a tényre, hogy a férfinak egy felnőtt húga van. Ez a húg, Kathleen MacKenzie Drummond férje halála után szint menekül a Triple M farmról, ahova mind a Josh, mind a Zach szereplői olyan örömmel tértek vissza, miután szerelmük beteljesült. Kathleen épp ez elől menekül- a családja dédelgető, széltől is óvó szeretete elől, férje Ted emléke elől, de leginkább az önvád elől, hogy szívelégtelenségben szenvedő férje miatta lelte halálát. Hogy elűzze a lelkiismeret-furdalást, Kathleen megfogadja, hogy soha többé nem lesz szerelmes.

Ezt az ígéretet azonban nem is olyan könnyű betartani. Útban Dallas felé a vonaton beleesik egy katona ölébe, és ugyanezzel a lendülettel csöppen bele az életébe is. Mielőtt még észbekaphatna, Kathleen elvállalja Jared Fraser kapitány két ikerlányának nevelését. Mivel Jared felesége négy éve megszökött a szeretőjével, a két kislány meglehetősen önfejű és csintalan teremtéssé vált. Kathleen hosszú küzdelem során megtalálja velük a közös hangot, s az ikerpár hamarosan a csinos dadus és apjuk közt kötendő esküvőt tervezgeti. Ez azonban közel sem ilyen egyszerű, mert Fraser kapitány mogorva, sebzett lelke még Kathleen számára is nagy kihívás.

A könyv továbbviszi a MacKenzie-könyvekben már megszokott stílust és történetvezetést, a korábbinál azonban kevesebb a vadnyugati elem a történetben. Van azonban helyette minden, ami a városiasodott nyugaton összehozhat két önfejű embert: háztűz, válóper, vonatrablás, sőt még egy elszabadult bika is. Kathleen és Jared a nagykönyv szerint hozza a szerepét, többszörösen megmentve, megértve és végül megszeretve egymást.






 






Alexandra, 383 o., 499 Ft



Liz Ireland: Én édes angyalom





Vadnyugati történet egy majdnem vénkisasszonyról és egy majdnem bűnözőről. Helyenként nagyokat nyelünk, de azért izgalmas így is.

Emma egy estén ajtaja előtt talál egy vérző férfit. Meglőtték. A nála lakó nyolchónapos terhes lánnyal becipelik és meggyógyítják a sebesültet. Emma nem hiszi el a róla szóló vádakat, ezért házában rejtegeti a férfit. Közben a terhes lányt elítéli a város, megjelenik Emma világszép húga kislányával.
A seriff elkártyázza minden pénzét, ezért érdekházasságra készül, majd Emma újra művelni kezdi földjét. A terhes lány és a seriff öccse kibékülnek és összeházasodnak. Egy kisfiú bárányhimlős lesz, a férfinak pedig szöknie kell.

Hát igen, ez mind belefér egy regénybe, és még sok más is. A lényeg, hogy a végén minden jóra forduljon, a rosszak elnyerjék büntetésüket, és sok-sok jellem megváltozzon.









 




Harlequin Kiadó, 352 o., 995 Ft







Katherine Stone: Gyöngyhold


Hongkong varázslattal és szenvedéllyel teli világába kalauzolja el az olvasót Katherine Stone új regénye. A múlt és a jövő keveredik az elvesztett, be nem teljesült vagy még nem megtalált szerelmek történetében, miközben rohamosan közeledik 1997, amikor Hongkong visszakerül Kína fennhatósága alá.

Maylene Kwan és Allison Whitaker életében két közös pont van. Az egyik az, hogy mindketten a Jáde Palota, Hongkong legújabb, Kelet és Nyugat hatásait összefoglaló szállodájának felépítésén dolgoznak. A másik az, hogy mindkettejüknek ugyanaz a férfi, Garrett Whitaker az apja. Míg azonban Allison szeretett, dédelgetett, gazdag örökösnőként nőtt fel, Maylene-t megkeserítette a tudat, hogy félvér származása kitaszítottá teszi szülőföldjén. A lányt azonban ennél is jobban gyötri az, hogy apja elhagyta. Anyja, Juliana Kwan hiába bizonygatta, hogy szerelmük Garrettel valódi volt, s csak a sors állt közéjük, Maylene megvetően elfordul anyjától, és saját magát egy futó kaland nem kívánt melléktermékének tekinti.

Ez a személyiségében rejlő feszültség, Hongkong, anyja, és apja iránti szeretet-gyűlölet viszony teszi alkalmassá arra, hogy megtervezze a Jáde palotát – és ezt érzi meg azonnal Sam Coulter, az épület kivitelezője. Miközben felépíti a palotát, egyre mélyebbre hatol Maylene lelkében, hogy végül elnyerje a lány bizalmát és szerelmét.

Az építkezést és az építőket azonban különös balesetek és támadások hátráltatják a munkában, mintha egyesek nem akarnák, hogy a Jáde Palota felépüljön. A közreműködők minden erejére, összefogására szükség van, hogy megvalósítsák álmaikat, és a történet végén mindnyájan egy családként egyesülhessenek.

Erre a könyvre talán a korábbiaknál is jobban jellemző az író álomszerű, külső és belső eseményeket egyaránt bemutató elbeszélő stílusa, ami nem mindig válik a regény javára. A szereplők folyamatos küzdelme belső démonaikkal, néha eltúlzott önmarcangolásuk unos-untalan megakasztja az amúgy érdekes, fordulatos történetet. Ez bizony kár, mert Juliana és Garrett szerelmi története egyébként még lányaikénál is romantikusabb és szívhez szólóbb, s mint ilyen, jobb bánásmódot érdemelne.













General Press, 375 o., 1500 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top