Szex

Légy erotikus!

Korunk nője nem attól hat erotikusnak, hogy minél nagyobb bőrfelületet hagy szabadon, hanem attól, hogy érdekes személyiség, remek beszélgetőpartner, és sosem kesereg azon, hogy túl vastag a combja.
Helena Frith Powell: Az erotikus nő című könyvében számtalan csábítási praktikát találhatsz, olvashatsz a kultúrsznobizmus vonzerejéről, a vágyfokozó ételekről, a tantrikus szexről, az erotikus előkészületekről, a szexis és nem szexis hobbikról és helyekről, és még sok minden másról… (Scolar Kiadó, 2495 Ft)

A férfiakat mágnesként vonzzák, a legtöbb nő irigy rájuk, ők pedig élvezik az életet. Íme az erotikus nő ismérvei nagyon tömören. Biztos vagyok benne, hogy te is ismersz legalább egyet. Ők azok, akik ha nem is rendelkeznek szépségkirálynői adottságokkal, könnyedén leveszik a férfiakat a lábukról.

Helena Frith Powell: Az erotikus nő című könyvéből kiderül, hogy a szexiség és a kreativitás nagyon is rokon fogalmak. Egy magabiztos nő nem vár arra, hogy a kiszemelt pasi végre megszólítsa, hanem a tettek mezejére lép, méghozzá úgy, hogy a becserkészett hím mindvégig úgy gondolja, ő tetszeleg a csábító szerepében.

Az egynapos terv

Nos, ha csábításról van szó, elég a következő napra, alkalomra gondolni. Ám ahhoz, hogy valóban minden tökéletes legyen – mindegy, hogy egy izgalmas randira vagy vérpezsdítő szexre készülődünk –, nem ildomos mindent a véletlenre bízni. Nincs annál kiábrándítóbb, mint amikor végre összejön a randevú álmaink férfijával, és annak fogalma sincs, hogyan tehetné számunkra emlékezetessé az együtt tölthető órákat. Az is tévedés, hogy a randit a szex teszi igazán erotikussá. Nos, gondoljunk csak bele, mennyivel izgalmasabb tud lenni, amikor érezzük a levegő szikrázását. Ezek az alkalmak csak tovább növelik a vágyat. A jó szexre egyébként is gyakran rá kell szervezni, hogy maradéktalanul önfeledtnek érezzük magunkat. Ez nemcsak egy kapcsolat kezdetén, hanem a későbbiekben is igaz, és bár ezek az előkészületek olykor fárasztónak tűnhetnek, utóbb mindig kiderül, hogy az apró erőfeszítések megtérülnek.

 


Kopírozz!

Powell szerint úgy kell tekintenünk magunkra, mint egy részvényre. Az árfolyamunk attól függően mozog lefelé vagy felfelé, hogy milyen a piaci megítélésünk.

Megeshet, hogy fogalmunk sincs, hogyan hozhatnánk ki a legtöbbet magunkból. Figyeljünk meg olyan embereket (akár filmsztárok is lehetnek), akiket magabiztosnak, szexinek találunk a saját nemünkből. A női magazinok is segítségünkre lehetnek, ha megfigyeljük a nekünk tetsző nők öltözködési stílusát, sminkjét, frizuráját, és ellesünk tőlük néhány praktikát. Például: felnézünk Heidi Klumra, mert három gyerek után is ragyogóan néz ki? Miért ne kezdhetnénk mi is hetente kétszer az edzőteremben a napot? Miért ne világosíthatnánk ki egy kicsit a hajunkat, és vágathatnánk új fazont neki? Lehet, hogy Heidi sportos eleganciája nekünk is jól állna, hiszen nem véletlen, hogy őt találjuk követendőnek! Az erotikus nő szerzője azt javasolja, hogy írjunk le öt dolgot, amelyet szívesen átvennénk a példaképünktől, és ezek máris útmutatóként szolgálnak majd számunkra.


Vonzerőgyilkos unalom

Érdemes végiggondolnunk, mikor talált ránk legutóbb a szerelem. Milyen élethelyzetben voltunk akkor, és mitől éreztük magunkat ellenállhatatlanul vonzónak? Nagy valószínűséggel mindez nem akkorra időzíthető, amikor morcosan, a világból kiábrándultan kezdtük a napjainkat, abban a meggyőződésben, hogy semmi jó nem vár ránk. Amikor viszont nem görcsöltünk, hanem egyszerűen csak igyekeztünk jól érezni magunkat az életünkben, vonzerőmutatónk jóval magasabbra szökött.

Mint ahogy egy magabiztos, szakmájában sikeres férfi is nagy hatással van a nőkre, úgy a határozott, az unalmat hírből sem ismerő nők is vonzóbbak bizonytalan társaiknál. Így hát a csigaházunkba rejtőzés helyett éberen kell fordulnunk a világ dolgai felé, ha szexinek szeretnénk tűnni. Gyűjtsünk élményeket, hiszen így beszélgetőpartnerként is érdekesebbnek bizonyulunk, és az egész lényünk azt sugározza majd: mi vagyunk életünk irányítói.

A fehérnemű titka

Annak, hogy mit viselünk a ruha alatt, nem csak azokon a jelentőségteljes randikon van szerepe, amelyek nagy valószínűséggel az ágyban végződnek. Egyszerűen másképp érezzük magunkat, ha a kedvenc csipkeegyüttesünket viseljük, mint ha macis bugyit húznánk sportmelltartóval. Határozottan növeli az önbizalmunkat, ha összeillő, szexi darabokat viselünk. Hogy a szerzőnőt idézzem: „Ha a megfelelő fehérnemű van rajtad, úgy érzed, tiéd az egész világ.”

Ha szeretnél jó áron hozzájutni a márkás darabokhoz, érdemes figyelned a kiárusításokat.

 

Önsanyargatás kizárva

Sokan attól remélünk nagyobb hatást, hogy a randi napján már csak ásványvízen élünk, abban bízva, hogy estig eltűnik rólunk három kiló. Nos, ez sajnos lehetetlenség, ráadásul ezzel elvész az energiánk és az életkedvünk is, hiszen amikor az volna a dolgunk, hogy elbűvöljük a férfit, erősen kell majd koncentrálnunk, ha ne ájuljunk el az éhségtől. Helena Frith Powell azt javasolja, hogy koplalás helyett inkább kövessük Bridget Jones példáját, és szerezzünk be egy alakformáló bugyit, amely kissé összeszorít, ezáltal áramvonalasabbá tesz (alakformáló harisnyák és melltartók közül is válogathatunk). Eközben hangsúlyozza, hogy ezeket az alsóneműket az elbűvölés – és nem az elcsábítás – érdekében hordjuk. Ami viszont szerencsére ma nagy divatban van, és még csábító is, az a fűző. Egy jó szabású farmerrel és magas sarkú cipővel kifejezetten szexi hatást nyújt. Estére jól jöhet rá egy vékony kardigán is.

Éhezés helyett pedig a nagy nap folyamán fogyasszunk többször kevés ételt, kerülve a puffasztó élelmiszereket, a szénsavas üdítőitalokat és természetesen a hagymát.

Flörtből jeles

Gyakorlat teszi a mestert – ez a flörtölésre kiemelten igaz. Az összhatásnak különösen az első percekben van nagy jelentősége. Amikor ugyanis először találkozunk valakivel, a rá gyakorolt hatásunk 55 százalékban a kinézetünktől és a testbeszédünktől, 38 százalékban a beszédstílusunktól és csak 7 százalékban az aktuális mondandónktól függ – olvasható a könyvben. Ha jól érezzük magunkat a bőrünkben, rajtunk a megfelelő fehérnemű és illat, tele vagyunk sziporkázó témákkal, ugyanakkor mégsem vagyunk biztosak abban, hogy vevő-e ránk a másik, lépjünk egy kicsit közelebb hozzá, és figyeljük meg a reakcióját. Ha felénk hajol, vagy elkezdi tükrözni a testtartásunkat, akkor jól állnak a dolgaink. Ha hátrál, akkor nekünk is ideje továbblépni.

Tippek az erotikus kisugárzáshoz:

• Ne add meg magad az egyhangúságnak! Mindennap csinálj valami olyat, ami még nem épült be a megszokásaid közé. Tekints minden újabb napra kalandként. Az unalom a kisugárzás legnagyobb gyilkosa!

• Úgy érzed, van még mit fejlődnöd a flört terén? Gyakorolj az utadba kerülő férfiakon: az újságoson, a pincéren, az utastársakon. Tapasztald ki, hogy mi működik és mi nem.

• Nem mindegy, milyen árnyalatokat öltesz magadra a randi előtt. Világos színekben ártatlanabbnak hatsz, míg a feltűnő színek határozottságot sugallnak.

• Ha nincs időd munka és egy fontos randi között hazamenni, akkor se hagyd el az előkészületeket. Zárkózz be a mosdóba, frissítsd fel magad, korrigáld a sminked, öltözz át tetőtől talpig, és ne feledkezz meg a jól megválasztott illatról sem.

• Randi előtt állsz, de egyáltalán nem érzed magad szexisnek? Tedd fel a kedvenc CD-det. A zene a legjobb hangulatba hozó. A lassú blues például kifejezetten szexi.


Tippünk: ha még nem találtad meg a párod, de vágysz valakire, akivel végigrandizhatnád a nyarat, próbáld ki Te is Párkereső szolgáltatásunkat. Klikk ide! »

Párkapcsolat.lap.hu
Erotika.lap.hu
Romantika.lap.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top