Szex

Még soha nem volt hüvelyi orgazmusom…

Hat éve élek együtt a férjemmel, akit nagyon szeretek. Úgy érzem, hogy teljesen megbízhatok benne. Ennek ellenére van egy problémám: még soha nem volt hüvelyi orgazmusom.

Tisztelt Lux Elvira!

Hat éve élek együtt a férjemmel, akit nagyon szeretek. Úgy érzem, hogy teljesen megbízhatok benne. Ennek ellenére van egy problémám: még soha nem volt hüvelyi orgazmusom. Ez engem is nagyon bánt, a férjem pedig úgy érzi, hogy ez azért van, mert nem szeretem őt eléggé. Már mindent kipróbáltunk, szeretkezés során tényleg odafigyelünk egymásra, én igyekszem a lehető legjobban ellazulni, még mindig nagyon kívánom őt, és ennek ellenére nem jön össze. (Az előző párkapcsolataimban sem volt hüvelyi orgazmusom, de azokban ez nem okozott problémát.)

Még soha nem volt hüvelyi orgazmusom...

Mit tud tanácsolni?

Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: Anna

Te is kérdezhetsz az ismert szexológustól. Dr. Lux Elvirának a www.luxelvira.hu oldalon írhatsz levelet!

 

Tisztelt Asszonyom!

Ön a nők nemi életére vonatkozó leggyakoribb és legfontosabb kérdést tette fel. Miért nincs a nőknek a nemi aktus során hüvelyi orgazmusuk? Ön ezt azzal egészíti ki, hogy nagyon szereti és kívánja a férjét, és már sokféle technikát kipróbáltak a siker érdekében. Hiába.

Először összetett kérdésének erre a vonatkozására utalnék. A szerelem nem azonos a nemiséggel – és főleg nem a szexuális kielégüléssel. Nő létemre ezt még magam is igen sajnálatosnak tartom, de így igaz. Szerelem is létezhet szexualitás nélkül (lásd plátói szerelem), és a szexualitás is létezik szerelem, érzelmek nélkül. Sajnálatosan ez gyakoribb változat.

Természetesen ideális esetben a kettő együtt jár, de ez még mindig nem garantálja a nő szeretkezés alatti hüvelyi kielégülését. Ennek egyszerű, profán oka pedig biológiai, azaz fejlődéstani. Ezt bővebben itt nem áll módomban kifejteni – máshol, máskor már sokszor megtettem –, de a lényeg, hogy a hüvely idegellátottsága igen szegényes. A hüvely nem a nemi örömszerzés centruma, hanem az utódnemzésé. Vele ellentétben a csikló igen gazdag idegvégződésekben, éppen ezért az ingerlésére adott reflexválasz: az orgazmus. Erről sem Ön, sem a férje nem tehet. S ha hat év alatt ez nem sikerült – sőt, mint írja, mással sem –, nem érdemes emiatt gyötrődniük, hanem fogadják el azt az örömszerzési módot, amely mindnyájunk rendelkezésére áll.

Tisztelettel: Lux Elvira

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top