Szex

Kimerültséghez vezet a túl sok szex?

Igen aktív szexuális életünk van a barátnőmmel, az utóbbi időben azonban nehezen jutok el az orgazmusig. Lehet, hogy ritkábban kellene szeretkeznünk?

Kedves Doktornő!

Kimerültséghez vezet a túl sok szex?A párommal 4 hónapja vagyunk együtt. Az első pillanattól rendkívül aktív a szexuális életünk: nem ritka a napi 2-3-4 aktus. Huzamos ideig minden rendben ment, viszont az elmúlt 2 hét távlatában az a probléma jelent meg, hogy nem jutok el az ejakulációig.

Arra gondoltunk, hogy esetleg a párom nem szorít eléggé, így a merevedésem enyhülni kezd az aktus közben. Lényegében egy pózban tudok elélvezni, azt is úgy, hogy az egész testemet megfeszítem, és kikényszerítem a testemből az ejakulációt. Mindkettőnk részéről óriási, szenvedélyes még a szerelem, és szinte folyamatosan kívánjuk egymást. A páromat viszont nagyon zavarja, hogy nem szorít eléggé, és beképzeli, hogy így én nem élvezem. Létezik az, hogy egyik pillanatról a másikra megszűnik a hüvely szorítása? Mi lehet a gond? Mit javasol?

Köszönettel:
Péter

Te is kérdezhetsz az ismert szexológustól. Dr. Lux Elvirának a www.luxelvira.hu oldalon írhatsz levelet!

Kedves Péter!

Akinek hónapok óta mindennap 2-3-4 aktus a teljesítménye, az ne csodálkozzék rajta, ha „kimerül az akkumulátora”. Nincs olyan hordó, amelyből egy idő után – legalábbis az újratöltésig – nem jön többé egy csepp sem. Tartsanak egy kis szünetet, pihenje ki magát, és meglátja, helyreáll a rend. Lehet, hogy mire soraimat olvassa, ez már meg is történt. Ilyen gyakori szex semmiképpen nem hétköznapi teljesítmény.

Szerencsére szeretik egymást, és ez a fontos. A hüvely szorításának gyengülése több gyerek születése után szokott bekövetkezni. Nem a partner a hibás, hanem ez a túlságos „hajtás”. Inkább mérsékeljék a tempót, és nem lesz semmi baj.

Lux Elvira

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top