Szex

Meddig tartja meg a férfit a jó szex?

Mi történik, ha megkoptak az érzelmek, ha már csak a régi nagy szerelem emléke él? Megtarthatjuk a férfit csupán a jó szexszel?

Tisztelt Doktornő!

Annyifélét kérdeztek már Öntől, és talán nincs új a nap alatt… Én azt kérdezném, hogy miért olyan különböző a férfiak és nők párkapcsolati hozzáállása. Illetve magamról tudom, hogy a szex csak érzelmi háttérrel működik, míg a férfiaknál ez nem feltétlenül így van.

Meddig tartja meg a férfit a jó szex?

Kérdésem, hogy meddig tart meg egy férfit a jó szex, ha már megkopott az érzelem, és csak a szex maradt, illetve az emlékek a régi nagy szerelemről. Én most pont egy ilyen csiki-csuki helyzetben vagyok.
Szerelmes voltam, Ő is, így, nagybetűvel, majd 6 hónap együttélés után (mindketten feladtuk a családunkat, és mindent felrúgtunk ezért a nagy szerelemért; én 41, Ő 44 éves) szétváltunk. Másfél hónapig bírta, majd visszahozta a szex – és a munkahelyi gondok, amelyeket a mai napig velem oszt meg. Megalázó, kiszolgáltatott helyzet ez… Tudom, segíteni nem tud, de köszönöm, hogy meghallgatott.

Üdvözlettel, és további sok sikert kívánva a munkájához:
Anda68

Te is kérdezhetsz az ismert szexológustól. Dr. Lux Elvirának a www.luxelvira.hu oldalon írhatsz levelet!

Tisztelt Anda!

Én jobban hiszek magamban, mint Ön saját magában. Igenis hiszem, hogy tudok segíteni a hozzám fordulók problémamegoldásában, persze csak ha idejében szólnak. Ha nem hinnék ebben, nem tudnék dolgozni. A nap alatt valóban kevés új van. Az Ön problémája sem új. Feladta előző életét egy bizonytalan illúzió miatt. Nem a „jó szex” tartja meg a férfit, hanem a „jó nő”. Éppen arra a „csiki-csukira” gondolok, amelyről Ön írt. Egy jó kapcsolatnak egy életen át kell – vagy kellene – kitartania, de hogy ez hogyan alakul, az – szerintem – a nőtől függ.

Mindennap újra kell „termelnünk” partnerünkben a felénk irányuló érdeklődést, libidót. Ez viszont csak akkor sikerülhet, ha mértékletesen adagoljuk magunkat, és nem lesz elege belőlünk a másiknak. Meg kell tanulnunk az érzelmi „libikóka” titkát. Ami sok, az egészségtelen – tartja a közmondás, és igaza van. Aki kiszolgáltatja magát a másiknak, az ne csodálkozzék rajta, ha fél év alatt ráunnak.

Én biztosan nem engedném meg, hogy testi-lelki szemetesláda legyek a partnerem számára. A „megalázó” és „kiszolgáltatott” helyzetet önmaga tartja fenn azzal, hogy az ő igényének rendeli alá a saját kívánalmait. Erről persze sokat lehetne írni, írtam is már eleget, de ez a fórum a részletes kifejtésre nem alkalmas. Sok könyvet, cikket írtam, próbáljon közülük olyat választani, amely a legmegfelelőbb választ adja érzelmi életének kérdéseire.

Tisztelettel:
Lux Elvira

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top