Szex

Ismered a szerelem gyümölcsét?

Itthon még egzotikus csemegének számít a gránátalma, pedig érdemes lenne közelebbről is megismerkedni vele - már csak azért is, mert évezredek óta vágykeltő hatást tulajdonítanak neki.

Aligha véletlen, hogy a gránátalmát már az ókorban is a termékenység jelképének tartották: jelentős mennyiségben tartalmaz ugyanis a női hormonokhoz hasonló anyagokat, úgynevezett fitoösztrogéneket, amelyeknek már régen is fiatalító és vágykeltő hatást tulajdonítottak. Nem elhanyagolható jótétemény az sem, hogy növényi ösztrogének segíthetnek kivédeni többek közt a mell és a méh daganatos betegségeit. A férfiaknak sem haszontalan ez a gyümölcs, mivel a prosztatarák megelőzésében is szerepe lehet. A gránátalma leve hatékony gyógyszer krónikus fáradtság, alacsony vérnyomás, vérszegénység esetén is, de akár a kellemetlen szájszagot is képes enyhíteni. A legújabb kutatások pedig azt mutatták ki, hogy a gyümölcs levének fogyasztása az influenzás megbetegedések esetén is hatásos gyógyszer.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top