Szex

Nem tudom rávenni a spontán szexre

Van egy jól működő kapcsolatom, de a szeretkezéseink szinte forgatókönyv szerint zajlanak. Próbálom rávenni a spontaneitásra, de nem sok sikerrel... Van megoldás?

Tisztelt Doktornő!

Harmincnégy éves, egy éve elvált nő vagyok. Nyolc hónapja van egy kapcsolatom, amellyel talán minden rendben van. Neki is, nekem is van két-két gyermekünk; mivel nem egy településen lakunk, csak hétvégéken találkozunk. Ami zavar engem, az az, hogy mindig én megyek hozzá. Már ismerem az ő gyerekeit, de ő még nem is találkozott az én két gyermekemmel. Nem ez az egyetlen probléma: nem tudom rávenni a spontán szexre. Már lassan forgatókönyv szerint szeretkezünk. Pedig közeledik felém, megcsókol, simogat, de nem jutunk el oda, hogy például a fürdőszobában szeretkezzünk. Hiába próbálom, igaz, nem is nagyon akarok tolakodni ezzel a kérésemmel.

Nem tudom rávenni a spontán szexre

 

A kérdésem lényegében az, hogy milyen eszközzel, milyen módon tudnám rávenni, hogy ne csak este, vacsi, fürdés, tévénézés után szeretkezzünk. Sajnos a volt házasságáról nem beszél, és lehet, hogy abban a kapcsolatban ez nem volt jellemző, vagy valami negatívum érte. Ön szerint várjam, hogy az idő megold mindent, vagy lépjek valamilyen formában?

Előre is köszönöm a válaszát!
Móni

Te is kérdezhetsz az ismert szexológustól. Dr. Lux Elvirának a www.luxelvira.hu oldalon írhatsz levelet!


Tisztelt Móni!

Nem értem, miért kellene a fürdőszobában szeretkezni, ha kényelmes ágy is rendelkezésre áll. Csak nem gondolja, hogy nála az kóros jelenség, hogy az ágyban szeretne szeretkezni, és nem a kád szélén? Szerintem nem az. Nem a szituáció jelenti az együttlétben az izgalmat, hanem a libidó, az egymást kívánás. Az más kérdés, hogy én nem mennék mindig utána, jöjjön ő – vagy ő is –, ha találkozni akar Önnel. Önnek is vezérelnie kellene ezt a kapcsolatot, nem ráhagyni mindent.

Az, hogy nem beszél a volt házasságáról, szerintem inkább erény, mint bűn. Meg sem engedném, hogy az én társaságomban más nőről szó essék, még akkor sem, ha a volt házastársról van szó. Nem elég beszédes az az Ön számára, hogy elváltak? Örüljön neki, hogy két gyerekkel van egy élő kapcsolata, amely már nyolc hónapja működik. Így, úgy, de van.

„Földi ember kevéssel beéri, / Vágyait ha kevesebbre méri” – írta Arany János, aki igen bölcs ember volt. Legyen Ön is kicsit bölcsebb, és akkor minden rendben lesz.

Tisztelettel:
Lux Elvira

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top