Szex

Boldog sperma és szabad légzés kell a gyerekhez

Több egybevágó kutatás is megállapította, hogyha gyereket akarunk, az ovulációs naptárat és a terhességi vitaminokat jobb, ha kivágjuk az ablakon, és valami egészen másra figyelünk a sok szabály helyett.
Boldog sperma és szabad lézgés kell a gyerekhez
Mindent vagy semmit a hüvelyi orgazmusról

Dr. Allan Pacey, termékenységi szakember és szextréner úgy látja, hogy minél jobban élvezzük a szexet, és minél mélyebbre merülünk el az élvezetekben, annál jobban tudunk lélegezni és annál nyitottabbá válik a testünk a fogantatásra. A lélegző és mindenre nyitott test több vért tud a nemi szervekbe juttatni és ez az értékes többletvér termékeny környezetet teremt a sperma és a petesejt találkozása számára. „Az olyan párok, akik gyereket szeretnének, gyakran arról számolnak be, hogy a szex kicsit olyan, mintha valami napi teendő lenne: kicsit gyakorlatias, kicsit rutinszerű. Ez a lehető legrosszabb dolog, ami megtörténhet velünk” – mondja a Sheffieldi Egyetem andrológiatanára.

„A szexnek pont olyan vadnak és izgalmasnak kéne lennie, mint amikor először találkozunk és még nem is gondolunk kisbabákra; ebben az esetben van maximális esélyük a fogantatásra” – tette hozzá Pacey, aki egyébként a brit termékenységi szövetség titkára is.

Az eredményt azt támasztja alá, hogy a férfiak 50 százalékkal több spermát termelnek, ha igazán élvezik a szexet, és emellett  az említett spermák „boldogabbak”, mozgékonyabbak, egyszóval alkalmasabbak a megtermékenyítésre. A nők szempontjából pedig azért fontos az intenzív orgazmus, mert az izom-összehúzódások során nyomásváltozás lép fel a szervezetben, így a méhszáj szinte felszívja magába a spermákat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top