Szex

Egyre nagyobb a nők melle

A női mellek növekedése nem csak a szilikon implantátumoknak köszönhető. Nagyobbak a melleink, mint anyáinké, és a lányainké még nagyobbak lesznek.
 
Szétnéztünk a legbizarrabb társkeresőkön

A Bravissimo nevű fehérneműgyártó cég nemrégiben bevezette az L kosaras melltartót, mert a K kosárral már nem tudják kielégíteni a vásárlóik igényeit. Ez persze nem azt jelenti, hogy minden nőnek hatalmas mellei lennének, de egyre gyakrabban fordul elő.

Christina Hendricks belesimul a trendekbe
Christina Hendricks
összhangban a trendekkel

Az ötvenes években az átlag nő B kosaras melltartót hordott, ma már a C kosár a leggyakoribb, és a növekvő tendencia tartósnak látszik. Ennek több oka is van. Az egyik az, hogy alapvetően nagyobbra nőttünk, mint a szüleink; annak köszönhetően, hogy az ötvenes-hatvanas években másképp táplálkoztak az emberek. (Kevesebb fehérjét ettek.) Nagyobb a kezünk-lábunk, és persze a mellünk is. Az  sem elhanyagolható szempont, hogy nem csak hosszában nőttünk, hanem széltében is. Mivel a mell legnagyobb részt zsírból van, akinek súlytöbblete van, valószínűleg nagyobb mellekkel büszkélkedhet.

A másik, egyelőre szinte beláthatatlan következményekkel járó ok az, hogy a nők, és persze a férfiak is, a fogamzásgátló tabletták megjelenése óta sokkal több női hormonnak vannak kitéve, mint azelőtt. Ezek a hormonok az ivóvízben jelennek meg, és persze a hormonkezelt tehenek tejében és húsában is. 

A régi típusú fogamzásgátló tabletták sokkal több női hormont tartalmaztak, mint a maiak. Mivel anyáink ezeket szedték, a bennük levő ösztrogén már ránk is kihatott, így úgymond nőiesebbek lettünk. Igaz, hogy a mai fogamzásgátló tablettákban kevesebb a hatóanyag, így azt hihetnénk, hogy kevésbé lesz hatással a szervezetünkre. Azzal viszont nem számolunk, hogy harminc-negyven évvel ezelőtt a nők később kezdték a szexuális életet és hamarabb szültek, tehát rövidebb ideig szedték a tablettát. Ma az sem ritka, hogy egy lány 16 évesen kezd fogamzásgátlót szedni, és csak 36 évesen fog szülni. Ez húszévnyi hormonkezelés, ami nemcsak az anyának a mellén fog látszódni, hanem a jövendőbeli lányáén is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top