Szex

Mi köze a mély hangnak a spermához?

Állítólag a szexis, mély férfiorgánum csak álca, ami a férfi nemzőképességéről tereli el a figyelmet. Tessék?

Eddig azt hittük, hogy a brit tudósok már minden lehetséges részletét felfedték a szexnek, egy ausztrál biológusnak, Leigh Simmonsnak most mégis sikerült egy újabb, igencsak különös megfigyeléssel gyarapítani e kutatások számát: szerinte ugyanis a mély hangú férfiak ondója kisebb számú spermiumot tartalmaz, mint a kevésbé mély hangú férfiaké, olvasható a PlosOne tudományos magazinban.

A hír hallatán az ember menthetetlenül azokra a szexi orgánumú énekesekre gondol, mint Barry White, Nick Cave vagy Leonard Cohen, akik köztudottan nők ezreinek okoztak már szexuális eufóriát. A tudósnak azonban erre is megvan a válasza, az izgalmas mély hang csak evolúciós taktika, az alacsony spermiumszámú férfiak – a nagy izmok és a kidolgozott kockahas mellett – ezzel az adottságukkal veszik fel a versenyt termékenyebb férfitársaikkal; márpedig a mély hangot a legtöbb nő férfiasnak találja.

A megállapítást kísérlettel is alátámasztották: nők egy csoportját arra kérték, hogy hang alapján osztályozzák a tesztalanyok férfiasságát; legtöbb mély hang természetesen maximális pontszámot kapott. Az osztályozás után a férfiak ondómintát adtak, amiből aztán kiderült a fenti megállapítás: bár a mély hangúak egészséges és aktív spermiumokkal rendelkeznek, csak épp a számuk kisebb.

Na, most már ezt is tudjuk!

 

Mi köze a mély hangnak a spermához?

 

Szólj be, kommentelj és súgj Te is!
Kattints ide!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top