Szex

Orgazmusig visz a digitális drog

A zene nemcsak nyugalmat, vagy épp eufóriát okozhat, speciális ütemeknek köszönhetően a szexuális izgalom is fokozható.
OM!
Betépve?!

Képzeld el, hogy a füledre teszed a fülhallgatót, beindítod a zenét, pár perc múlva pedig kellemesen beállsz, vagy épp felizgulsz. Ezt az élményt ígéri a digitális drogként emlegetett binaurális zene, amit korábban csak meditációhoz, spirituális elmélyüléshez használtak.

Digitális narkotikum

A különleges jelenséget Heinrich Wilhelm Dove fizikus fedezte fel 1939-ben, de tudományos szinten csak 1980-ban kezdtek el vele foglalkozni. A binaurális zene hallgatásakor a két fülünkbe egyszerre két, picit eltérő frekvenciájú ütem érkezik, amiből az agy hallóközpontja egy harmadik hangot gyúr össze. Ezek a hanghullámok képesek manipulálni az agyhullámokat, és különleges agyi folyamatokat indítanak be – alkalmazzák például alvászavar és szorongás ellen, a kreativitás és a koncentráció növelésére, de az agy szexközpontját is beindítja – állítólag, a jelenség egyértelmű bizonyítására még várni kell. 

Szexi alkalmazás

Erre a kellemes mellékhatásra alapoz az a telefonos app is, ami a szexuális izgalom beindítását ígéri. Ehhez nem kell egyebet tenni, mint felhelyezni a sztereofülest, majd tíz-húsz percen keresztül a binaurális ütemekre relaxálni. Hogy a „digitális szer” mennyire hatásos, kérdéses, az interneten fellelhető beszámolók és a témában elkövetett írások nem mindig biztatók, gyakrabban olvasni fejfájásról, mint szexuális izgalomról vagy kellemes kábulatról. 

Néha egy jó kis basszus is bőven elég

„Egyetemista koromban hallottam életemben először jó minőségű hangfalon olyan zenéket, amikben erős volt a basszus. Az addig számomra ismeretlen alacsony frekvenciák nemcsak megtáncoltattak, de furcsa, zsibbasztó érzést is okoztak középtájon. Azóta is szeretek lassú, basszusban gazdag zenére szexelni, mert segít a ráhangolódásban. Véletlen a vőlegényemmel is így töltöttük együtt az első éjszakát, ami filmszerűen vadra sikerült.”

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top