Szex

Ha felizgulunk, nem undorodunk

Ondó, izzadság, nyál, testszag: míg nyugalmi állapotban sokan undorodnak ezektől a testnedvektől, szexuális izgalomkor már szó sincs undorról, sőt.

Ha felizgulunk, nem undorodunkEbből az alapmegfigyelésből indultak ki a Groningen Egyetem kutatói, akik arra keresték a választ, hogy a szexuális izgalom vajon más típusú undorérzést is képes-e elnyomni. Kutatássorozatuk bizonyítja, a válasz: Igen! A szexuálisan felajzott nők olyan dolgokat is meg tudtak tenni és érinteni, amitől alapállapotban undorodnak.

A kutatás résztvevőit három csoportba osztották. Egy részükkel 18 karikás, erotikus filmet nézettek, míg a másik csapattal extrém sportot (az izgalmi állapot is kialakul, de az nem szexuális jellegű), míg a harmadik csapattal egy vonatokról szóló, teljesen neutrális filmet. A filmek után 16 feladatot kellett aztán teljesíteniük, például bele kellett kortyolniuk egy pohár üdítőbe, amiben egy bogár úszott, meg kellett törölniük a kezüket egy használt zsebkendőbe, bele kellett harapniuk egy sütibe, ami mellett egy kukac ült, illetve be kellett kenniük síkosítóval egy vibrátort. Azok a nők, akik szexfilmet nézhettek, nem csináltak túl nagy ügyet a feladatokból, a beszámolókból kiderült, hogy kevésbé undorodtak, mint azok, akik sportot vagy vonatos filmet néztek. 

A kutatók azonban figyelmeztetnek: nem szabad megfeledkezni arról, hogy az undornak nagyon fontos szerepe van az immunrendszer védelmében – többek között ez az, ami megvéd minket a fertőzésektől. Például az undornak köszönhető, hogy nem eszünk meg, így nem mérgezzük magunkat romlott ételekkel. De a szex során fellépő undor szerepe sem más: ha egy nő undorodik – márpedig a nők gyakrabban undorodnak, mint a férfiak – az azt jelzi, hogy a nem megfelelő férfival bújik össze. Példának okáért, egy ápolatlan férfi esetén a nő undora azt jelzi, hogy tőle nagyobb valószínűséggel lehet elkapni valamilyen fertőzést. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top