Szex

A hét szexkérdése: Sajnálatból vele maradnál?

A Nők Lapja Café titokfalán, <a href=http://megsugom.hu/ > Megsúgom oldalon valaki megvallotta, hogy <a href=http://megsugom.hu/sugas/egyutt-vagyok-majdnem-7honapja > sajnálatból nem tudja elhagyni a párját </a>. Azóta kiderült: ezzel nincs egyedül.
„Együtt vagyok majdnem 7 hónapja a pasimmal, de még mindig az exem után vágyom… normális ez?… 2,5 évig voltam vele, sok mindenen átmentünk együtt. Sokat bántottuk egymást, főképp én őt, de mégis vonzódok hozzá. Ő sokat küzdött értem, mikor kiderült, hogy van valakim, meg is próbáltuk helyrehozni, de az meg nem jött össze. Nem éreztem ugyanazt, most meg, hogy nincs velem, megőrülök, ha nem tudok róla…” – írja egyik olvasónk a Megsúgom oldalon. 
A hét szexkérdése: Sajnálatból benne maradnál egy kapcsolatban?

mara – „Én is gyakran visszasírom a volt pasimat, amikor együtt voltunk, akkor nem fogtam fel, hogy ő a legnagyszerűbb férfi, akivel találkoztam. Mindennek hat éve már. Jól elcsesztem.”

#2565-ös hozzászóló – „Ha valakivel szoros kapcsolatod van, annak két oka lehet: vagy nagyon jó dolgokat csináltatok együtt, vagy nagyon rosszakat az előző életeitekben. Ezek miatt vonzódni fogtok egymáshoz, de a vonzódás nem garantálja a boldogságot. Vagyis a vonzódás csalóka, mert csak azt érezzük, és azt meg nem tisztán, hogy ez valóban pozitív vagy negatív.”

#2539-es hozzászólás – „Én 2 éve vagyok együtt a pasimmal, és most jöttem rá, hogy a régit még nem felejtettem el.”

#2543-as hozzászólás – „Ha beszélek az exemmel, akkor meg mindig csak bántjuk egymást.”

#2663- as hozzászólás – „Úgy látszik, nem csak én vagyok ebben a cipőben. Miért van az, hogy már csak akkor értékeljük a dolgokat, amikor már nem lehet a miénk?”

Macc – „Nekem is hiányzik az exem. Senki nem szeretett úgy, mint ő. Hiányzik.”

#2685-ös hozzászólás – „Ha ő lenne az igazi, akkor még mindig együtt lennétek, vagyis még próbálkozna nálad. Inkább próbálj nyitott szemmel járni és meglátni a mostani pasidban azt, ami miatt együtt vagytok, ami hozzáköt, vagyis a szeretet erejét, nem pedig visszasírni azt, aki már rég elment.”

x – „Ha igazán szereted azt, akivel most vagy, akkor nem hiányozna az előző. Ha meg hiányzik, akkor meg a mostanit nem szereted úgy, ahogy kellene. De ha nem szereted igazán, akkor meg miért vagy vele?”

#3132-es hozzászólás – „Ma olvastam és elgondolkodtat. Lehet-e jövője annak, akinek a jelene a múlt? Szerintem hagyni kell elengedni dolgokat, megvan az oka annak, hogy már nem vagytok együtt.”

S. A. – „Lehet, hogy túl gyorsan vágtál bele az új kapcsolatba, és nem volt időd elfelejteni az exedet, ha egyáltalán tényleg el akarod felejteni. Én szerencsére kaptam még egy lehetőséget az élettől. Gondoljunk abba bele, hogy a jó sosem kell, a szˇrért meg két kézzel kaparunk, aztán meg sírunk.”

kooma – „Ha folyton a volt kapcsolatod jár az eszedben, akkor gondolj arra is, hogy végül miért is szakítottatok. Biztosan megvolt az oka, csak az idő megszépítette az emlékeket. Tehát nem ő volt a nagy Ő. Az új kapcsolatod örömeire figyelj inkább, ahelyett hogy hasonlítgatnád. Az ugyanis nagyon nem tesz jót. Tönkreteheti a kapcsolatodat.”

#3254-es hozzászólás – „Szerintem ha valaki az exére gondol, akkor lépjen ki abból a kapcsolatból, amiben éppen benne van. Nem fair a másikkal szemben. Nyilván nem vagy kész az új kapcsolatra, és az előző elfelejtésével járó érzelmi harcon keresztül hurcolni magaddal azt a másik embert, nagyon nem igazságos. És ráadásul nehezebb is megfejteni, miért nem tudsz túllépni az exen, mert az a másik ember ott van, és bezavar az érzelmek letisztázásába.

magdigreat – „Egyrészt teljes mértékben egyetértek azzal, hogy el kell engedni a múltat, és a jelenre, jövőre figyelni inkább. A múltra már nincs befolyásunk. Másrészt én is visszasírom sokszor az első komoly kapcsolatomat, mert a mostani eszemmel már felfogom, hogy ő volt/lett volna az igazi. Csak akkor még zöldfülű voltam. És sajnos még mindig ő az etalon.”

#3261-es hozzászólás – „A szívünk néha csinál fura dolgokat, de azért van az eszünk, hogy tanuljunk belőle, és legközelebb úgy csináljuk, ahogyan tényleg jó nekünk. Én is éreztem már úgy, hogy jövőtlen kapcsolatban vagyok, és szakítottam. Amíg külön voltunk, szép lassan rájöttem, hogy miattam volt kilátástalan a dolog, és nem tudtam elfelejteni. De szerencsém volt, mert ő ugyanúgy még engem szeret(ett), és azóta is együtt vagyunk – a régi hülyeségek nélkül.”

A problémára beérkezett többi hozzászólást a Megsúgom oldalon találod. Kattints ide!

A hét szexkérdése: SajnálatJövő heti szexkérdésünket szintén a Megsúgom oldalon találtuk: Vajon hosszú távon működhet a távkapcsolat? – Ha van véleményed a témában, küldd el nekünk IDE! Regisztrálnod nem kell, anonim tudsz üzenni.

Korábbi hetek szexkérdései


A hét szexkérdése: Elítéljük, ha valaki a testével keresi a kenyerét?

A hét szexkérdése: Reggel tényleg jobb a szex?
A hét szexkérdése: Vita után tényleg jobb a szex?
A hét szexkérdése: Gond-e, ha nagy a korkülönbség?
A hét szexkérdése: Hány évesen kezdjük a szexet?
A hét szexkérdése: Miért színlelünk?
A hét szexkérdése: Bevállalnád a tisztasági papírt?
A hét szexkérdése: Kinek a dolga a védekezés?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top