Szex

Túlélték a hurrikánt az 1948-ban írt szerelmes levelek

Napvilágra kerültek a második világháború idején írt szerelmes levelek.

A kézzel, papírra írt szerelmes levelek ideje rég lejárt, annyira hozzászoktunk a mobiltelefon és a számítógép billentyűzetéhez, hogy olykor még a kézírás is nehézkes, nemhogy merített papírra töltőtollal írni. Ennek ellenére mindig meghatódunk és titkon vágyunk egy olyan történetre, mint amilyenre nemrég a Sandy hurrikán kapcsán derült fény. A természeti csapás ugyanis nemcsak romokat, káoszt hagyott maga után: az óriás vihar hatására rég elfeledett tárgyak, értékek is a felszínre kerültek. Egy szemétdombon így találtak meg 57 darab, 1942 és 1948 között íródott és mind a mai napig olvasható szerelmes levelet.

Szerelmes levél 1948-bólA megtaláló, egy 14 éves fiú, édesanyjával közösen megszárította az átázott papírlapokat, majd megpróbálták felkutatni az írójukat vagy címzettjüket. Az édesanya szerint meghatóan gyönyörű sorokat rejtettek a borítékok. „Drágám, már csak két, és házasok leszünk” – írja egyik levelében Dorothy Fallon kedvesének, Lynn Farhamnak a második világháború idején.

A küldemény íróját és a címzettet nem volt egyszerű megkeresni. Sok hiábavaló próbálkozás után azonban rábukkantak egy online bejegyzésre, ami a levél írójának 1991-es halálhíréről szólt. Az édesanya hagyott egy üzenetet az oldalon, s ennek köszönhetően kapcsolatba tudott lépni a nő unokahúgával. Tőle tudták meg, hogy a szerelmes levelek címzettje, Lynn Farham most 91 éves és nagyon rossz egészségi állapotban van. A levelet eljuttatták a címzettnek, azt azonban továbbra is homály fedi, hogy a levelek hogyan tettek meg több száz kilométert, és különösen, hogy miként maradhattak olvasható állapotban. 

Te mikor írtál és neked mikor írtak utoljára szerelmes levelet kézzel?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top