Szex

Valentin-napi regényparádé!

Hozzuk magunkat Valentin-napi hangulatba könyvekkel! Összegyűjtöttünk egy csokorra valót azokból a női regényekből, amelyek a szerelmesek ünnepére hangolnak, és tökéletes ajándékok is egyaránt!

Lányos kastélyromantika…

Rupáner-Gallé Margó: Malom a tóparton

Valentin-napi regényparádé!A szerző romantikus kötetei, köztük a legújabb, a Malom a tóparton ideális választás azoknak, akik szeretik az életszerűen megírt szerelmes történeteket, és sokat utaznak – ezeket a kisregényeket ugyanis kényelmesen lapozgathatják buszon, metrón, villamoson is. Margó legújabb „egyestés” olvasmánya az előző köteteiből már jól ismert Márai-kastélyban játszódik, ahová egy estén betoppan egy rég nem látott ismerős: Anna.

A lány kilátástalan nyomorból menekült egy rossz házasságba, amely most drámai körülmények között ért véget, ezért régi barátnőjénél, Márai Izánál keres menedéket. A lányokat megrohanják az emlékek, felelevenítik az együtt töltött éveket, és a kastélyban kisvártatva feltűnik Anna testvére, Dávid is, aki iránt Iza sosem volt közömbös. Az ízléses, finom humorú kötet befejezése azt sugallja, a Márai lányokról hallunk még – úgy tűnik, Margó a harmadik könyv után sem tud kifogyni a történeteikből.

 

Valentin-napi regényparádé!
 

A szerelmi háromszögekről…


Ferenczik Adrienne: Napfényes Riviéra

Valentin-napi regényparádé!Ismét egy újságíró, aki regényírásra adta a fejét! Ferenczik Adrienne a nyíregyházi televízió szerkesztő-riportere, de már jó ideje jelennek meg novellái antológiákban. Első erotikus-romantikus regényében, a Napfényes Riviérában érdekes szerelmi háromszöget tár az olvasói elé. A történet kezdetén a kisváros lakóparkjában egy tragikus baleset miatt megüresedik az egyik lakás, majd megérkezik az új lakó, egy titokzatos, vörös hajú nő képében – a felbukkanása pedig felborítja az ott élők nyugodt napjait.

Az asszony színt hoz a szereplők hétköznapi, szürke életébe, indulatokat és érzelmeket ébreszt, jó úton haladva a felé, hogy tönkretegyen mindent, amit egy férfi és egy nő sok éven át felépített, a magáénak tudhat. Vajon sikerül neki? Mindez kiderül a riporter első regényéből, aki igen ügyesen ábrázolja azt is, hogy gyakran éveken át kergetünk valószínűtlen illúziókat ahelyett, hogy megtanulnánk értékelni, ami már a miénk.

A kiégett partikirálynőknek…

Papp Diána: Bodza Bisztró

Valentin-napi regényparádé!Első regénye, a Szerdán habcsók megjelenése után újabb kötettel jelentkezett Papp Diána, a Nők Lapja vezető szerkesztője. Hősnője ezúttal egy igazi városi, harmincas partikirálynő, Kulcsár Petra, aki egyszer csak egy kis bükki faluban találja magát: azért utazik oda, mert egy lerobbant éttermet örökölt az édesapjától. Szíve szerint túladna rajta, azonban az ottani ügyintézés közben új emberi kapcsolatokat sodor az útjába az élet, és a friss élmények hatására felfedez a saját lelkében olyan dolgokat, melyek létezéséről eddig nem is tudott. És persze, ahogyan az egy jó romantikus regényben lenni szokott, feltűnik a mindent elsöprő szerelem!

A Bodza Bisztró üde, igazán nőies olvasmány egy csipetnyi falusi turizmussal és gasztronómiával fűszerezve. A regény, amellett hogy bővelkedik szerethető karakterekben, rámutat arra a fontos igazságra is, hogy a hétköznapok ezernyi csodát rejtenek – csak észre kell őket vennünk!

A szenvedélyes utazóknak…

Elizabeth Bard: Ebéd Párizsban

Valentin-napi regényparádé!Egy ártalmatlan ebéd is megváltoztathatja az ember életét, legalábbis ezt bizonyítja Elizabeth története, aki egy párizsi hétvégén együtt ebédelt egy franciával, és soha többé nem tért haza. Vajon azért tűnt el, mert szerelmes lett? Vagy azért veszett nyoma, mert annyira ízlett neki a helyi vajas borsmártás?

A történet egy fiatal nő meséje: egy szenvedélyes szerelem és hőn szeretett karrier megvalósulása. Elizabeth mindent megtesz, hogy képes legyen beilleszkedni a világ legromantikusabb városának életébe: még halat pucolni is megtanul, és igyekszik legyűrni magában a szűnni nem akaró honvágyat. Küzd azért, hogy ne csak a helyiek beszédét értse meg, hanem a lelküket is, azért, hogy magáévá tudja tenni a helyi mentalitást. Bard regénye már csak ettől is nagyon mai, nagyon aktuális, hiszen igen sokan próbálnak manapság szerencsét más országban – nekik is való ez a könyv, melynek végére az amerikai lány ráébred: a franciaság épp olyan, mint az érett sajt! A kérges külső lágy, pikáns belsőt rejt.

Az újrakezdés izgalmáról…

Isabel Wolff: Mesés ruhák kalandjai

Valentin-napi regényparádé!Isabel Wolff könyve igazi élményutazás a nőies nőknek, akik szeretik a divat, a ruhák, a selymes anyagok finom világát, vagy akár csak erőt szeretnének gyűjteni ahhoz, hogy a saját lábukra álljanak abban a tevékenységben, amiben igazán tehetségesek. Phoebe Swift legnagyobb álma egy kis vintage butik volt, amely a rengeteg áldozatkész munkának köszönhetően valóra vált. A kis üzlet már az első hetekben hozza a várt forgalmat, Phobe pedig fürdik az elismerésben, és úgy érzi, életének képe már csak akkor volna tökéletesebb, ha képes lenne feldolgozni a tragédiát, amely a múltban érte őt.

Ráébred, hiába tökéletes a karrierje, ha a szerelemben nem képes továbblépni, a magánélete üres, boldogtalan marad. A lány a munkájában keres vigaszt, egészen addig a napig, amíg meg nem ismeri a különös, idős hölgyet, Thérese-t, aki lepattintja a zárat arról a képzeletbeli dobozról, amelybe Phoebe a fájdalmait zárta. A kötet kiábrándult egyedülállóknak is erősen ajánlott!

A szenvedély felkorbácsolásához…

Sylvia Day: Melléd láncolva

Valentin-napi regényparádé!Fülledt erotika jellemzi Sylvia Day trilógiájának második kötetét, ami a Hozzád kötve folytatása. Elsősorban azoknak ajánljuk, akik szeretik a rendkívül megosztó Ötven árnyalat-történeteket. Gideon és Eva vad kilengésekkel és fordulatokkal teli szerelmi története folytatódik, tovább őrlődnek a se veled, se nélküled állapotban. Régről magukkal cipelt sebeik nem teszik lehetővé, hogy a kapcsolatuk harmonikussá váljon, hiszen mind a nő, mind a férfi belső démonokkal küzd. A szenvedélyes vágyuk az, ami mégis napról napra egymás karjaiba sodorja őket. De ez vajon meddig lesz elég?

Sylvia és Gideon között minden pillanatban fenyegető ellenségként áll a küszöbön a végleges szakítás. Egy biztos – ez a kötet, a maga erotikus részleteivel alaposan felkorbácsolja a szenvedélyt. Több éve tartó, harmonikus kapcsolatban jót tehet, ha felolvasunk belőle egymásnak!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top