Szex

A hét szexkérdése: Mi lesz, ha nem szülhetek?

Egy kérdés, ami majdnem minden nőben felmerül: mikor szüljön? Mikor nincs még túl későn? Egyáltalán, mit jelent "időben" lenni? A Nők Lapja Café olvasói adják meg a választ, olyanok, akik már pánikolnak, s olyanok, akiknek az anyjuk pánikolt...

„Nem tartotok attól 25 felett, hogy megy az idő, és nem találtok megfelelő társat? Elmegy felettünk az idő, és nem tudunk majd gyereket szülni?” – kérdezi egy olvasónk a Megsúgom oldalon. A fiatal nőnek van oka aggódni, vagy bőven időben van még? – s egyáltalán, ha a kor a kérdés, kinek az érdekeit nézze a nő, a sajátját, a gyermekét? Olvasóink válaszolnak…

A hét szexkérdése: Meddig szülhet egy nő?

Grafika: Dániel András

#77871-es súgás: Most töltöttem a 30-at, 7 éve más gyermekeit nevelem, és még ennyi év után sem érzem azt, hogy nekem is eljött volna az időm. Pont azért, mert elég mélyen belelátok a dolgokba. Nincs társam, pedig szeretnék, de nem apajelöltet keresek. Ha pedig nem lesz gyermekem, akkor is tudom, hogy milyen lett volna, ha. Szóval egy jó tanács: ne pánikolj, mert a világ tele van szép dolgokkal. Egyszer pedig mindenkinek eljön az ideje.

#77877-es súgás: Gyerekek, én 31 vagyok, és nem aggódom. Ma már simán lehet szülni 35-36 évesen is.

#77918-as súgás: 25 évesen amúgy még valóban nem érdemes pánikolni. De azért azt sem kell gondolni, hogy teljesen rendben van 35 felett szülni.

#77921-es súgás: Én már nem tartok tőle, de a barátnőm nevében tudok nyilatkozni. Ő 29 éves és nagyon is aggódik emiatt. Persze nem stresszel ezen minden nap. De azért folyamatosan ott van a fejében, hogy jó lenne már megállapodni. Mondjuk ő az a kategória, aki valóban szeretne gyereket. Nem az a vérbeli szingli.

#77952-es súgás: 25 felett még nem kell aggódni, még van bő 10 éved, ha addig nem találsz senkit, akkor kezdhetsz aggódni. Addig teljesen felesleges! Az ismerőseim 80 százaléka 40 körül szülte az elsőt, addig dolgoztak, felépítettek egy életszínvonalat, és volt hová megszülni a babát. Most mindent meg tudnak adni a gyereknek, tanulás és ellátás terén. Nincs miért aggódni 25 évesen!

#77954-es súgás: 28 leszek lassan, és azért bevallom, kicsit aggódom emiatt. De csak azért nem fogok szülni, hogy elmondhassam, hogy még „időben” vagyok.

#77964-es súgás: Anyám minket fiatalon szült. Egyikünk sem bírta vele megbeszélni a dolgait fiatalon. Most, hogy a gyerekei felnőttek, sem igazi a kapcsolatunk. Ő kér tanácsot a gyerekeitől, a problémák megoldása nem megy neki. Mindent tapasztalati úton tanultunk meg, esetleg egymástól kérdeztünk. Szerintem baromság, hogy a kis korkülönbség határozná ezt meg, azt vallom, hogy típusfüggő a dolog.

#77973-as súgás: 26 évesen szeretnék én is gyereket és családot, de csak ezért nem fogok pánikolva férjet keresni. Sok elvárásom van, és sokat teszek azért, hogy a leendő gyerekeimnek a lehető legtöbbet meg tudjam adni. Persze az is lehet, hogy ha így folytatom, nem lesznek gyerekeim. Szerintem egy nő akkor akar gyereket, ha biztonságban és szeretetben érzi magát. Ehhez egy szerető férj-feleség viszony kell. Amíg ez nincs meg, addig nincs miről beszélni.

#77990-es súgás: Olyan értelemben engem is aggaszt a dolog, hogy ha meg is találod 25 évesen a társad, akivel majd gyereket vállalsz, akkor is 30 körül fogsz legkorábban szülni. Hiába tudom, hogy orvosilag teljesen rendben lenne, és minél több időm van felépíteni az egzisztenciámat a babázás előtt, annál jobb.

872: Engem anyukám 40 évesen szült, és köszönjük szépen, mindketten jól vagyunk. Igaz nem én voltam az első, huszonévesen szülte a tesóimat. Az idősebbikkel majdnem ott is maradtak mindketten. Velem volt a legkönnyebb terhessége és szülése, 40 évesen. Lehet, hogy ha én lettem volna az első, nem ment volna ilyen simán. Az aktivitásával sincs baj, aktívabb, mint néhány 30 éves. Általában 45–50 közöttinek nézik 61 évesen.

#78353-as súgás: Engem 21 évesen szültek, szoba-konyhába, fürdőszobánk sem volt 11 éves koromig. Érettségi után kemény munka mellett kellett diplomát szereznem, diákhitelt felvennem, és évekbe telt, mire felhoztam magam mínuszról nullára, én nem akarom a gyerekemet ilyen szar életnek kitenni. Ezért szültem a gyerekemet 34 évesen, és most boldog gyerekkort biztosítunk neki.

Puncus: Csak azért szülni, mert „itt az ideje”, felelőtlenség, ami mindkét szülő és a gyermek életét is negatívan befolyásolhatja. Én 37 évesen ismertem meg az igazi társamat, és örülök, hogy nem lett mástól gyerekem. Inkább legyen gyerektelen, de jó házasságom, mint hogy benne ragadjak egy olyan kapcsolatban, amit a gyerek tart össze, amelyik „időben” érkezett. Időben – kinek az idejében? Mihez képest időre? Nagy a gond, ha 25 évesen ez félelem.

A hét szexkérdése: Mi lesz, ha nem szülhetek?

Te is elhagytad a nagy Ő-t?
Sajnálatból vele maradnál?
Mennyi ideig működhet egy távkapcsolat?
Ha szereted, számít mennyit keres?
Bezavarhat a testvér egy párkapcsolatba?
„Lebukott a férjem. Mit tegyek?”
„A feleségem vagy a szeretőm válasszam?”
Összeköltözés nélkül is működhet a párkapcsolat?
„Csak a szex miatt kell más nő férje. Belemenjek?”
Szerelmesen az orgazmus is eljön?
Újra összejönni az exszel: jó ötlet?
Mit tehet egy férfi, ha felesége elutasítja a szexet?
Undorító az orális szex?
Sok a heti két szex?
Házasságból nyitott kapcsolat? Tessék?
Hogyan nyomd el a vágyat?
Ciki, ha 20 évesen szűz vagyok?
Miért nem akarjuk tudni, hogy a szüleink is szexelnek?
A házassághoz kell szerelem?
Orgazmus nélkül elhagynád a párod?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top