Szex

Férjhez menjek szex nélkül?

Van jövője egy olyan kapcsolatnak, ahol a szex nem működik? Pontosabban nincs is! Olvasónk problémájára Dr. Gerevich József pszichiáter válaszol.
Dr. Gerevich József pszichiáter blogját itt találod!
Dr. Gerevich József
pszichiáter

Ha kérdésed van, ide írj!

Kedves Doktor Úr!

32 éves fiatal nő vagyok, 12 éve tartó párkapcsolatban élek, 6 éve közös otthonunkban élünk együtt. Jól működő szexuális életünk az összeköltözés idejétől változott meg, egyre ritkult, majd az együttléteink száma eljutott évi 1-2 alkalomra. Ha együtt voltunk, mindig azt mondta, velem sokkal jobb, mint az eddigi kapcsolataiban. Az elmúlt 1 évben páromat fitymaszűkület miatt megműtötték, és kiderült, hogy egy gyulladásos bőrbetegsége van a nemi szervén. Ettől kezdve minden fizikai közeledést elutasít, a közös egymás mellé bújós olvasás vagy dvd-nézés is összebújás nélkül zajlik. Sokszor beszélünk ezekről a dolgokról. Elfogadható választ nem tud adni a viselkedésére: „Meghíztam” (kb. 25-30 kg-mal vagyok nehezebb, mint megismerkedésünkkor), illetve „Nem a te f…-od beteg” – ezek a domináns válaszok. Rövid ideig beszélget ezekről a dolgokról, gyors témaváltással kilép ebből a helyzetből. Mindezek mellett kiderült a vizsgálatok során, hogy spontán úton nem valószínű, hogy lehet gyereke. Jártunk ilyen jellegű vizsgálatokon is, az eredmények megerősítették, csak a lombikprogram jöhet szóba, annak is a bonyolultabb változata.

A(z) “Férjhez mennél szex nélkül?” című szavazás véget ért!
A szavazók többségének véleménye szerint:
Nem!

A kapcsolatunk jól működik, boldognak mondanám magam (figyelmes, segítőkész, közös jövőről beszélünk, és építjük azt, sok közös program és baráti kör, napjainkban jónak mondható), de a szexuális élet hiánya megrémít, és elbizonytalanít. Másfél évvel ezelőtt megkérte a kezem, a következő év tavaszára beszéltük meg az esküvőt. Nem tudom, mit tehetnék még. Szeretem őt, fontos a kapcsolatunk számomra, de nem tudom elképzelni a házasságot szex nélkül, mondjuk életünk végéig. Feltettem a kérdést, mi lenne, ha keresnék partnert, de erről hallani sem akar. Félre ne értse: nem vagyok szexmániás őrült, de egy egészséges fiatal nő vagyok, úgy gondolom, normál igényekkel. Nem tudom, merjek-e belevágni a házasságba, és vállaljunk gyereket, és zajlik minden tovább, vagy keressek olyan kapcsolatot,  ahol a szexualitás is a mindennapi élet részét képezi.
Várom segítségét és válaszát. – Hedvig –
Dr. Gerevich József pszichiáter válaszát itt olvashatod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top