Szex

18+: Megtaláltuk a G-pontot!

Aki már találkozott vele, valószínűleg soha nem felejti el az élményt. Van, aki egyedül fedezi fel, mások petting vagy szex közben tapasztalják meg a hatását, és az is teljesen normális, ha valaki kevésbé érzékeny az ingerlésére. Olvasók mesélnek az első G-pontos élményeikről.

18+: Megtaláltuk a G-pontot!„Az első találkozásom a G-pontommal váratlan, de kirobbanó élmény volt – emlékszik vissza Noémi (23.) – A barátom a hüvelyembe nyúlt, és közben felfelé tolta a csípőmet. A pozícióváltás hatására kissé szétnyíltak a lábaim, a barátom ujjbegye pedig éppen elérte a G-pontomat. Őrület volt.” 

Bár a kutatók még mindig nem értenek egyet abban, hogy létezik-e vagy sem, a nők egy része biztosan és pontosan meg tudja határozni, hol van és mikor kap ingereket ez a gyönyörért felelős „gomb”, ami valójában nem egy pont, hanem egy 1-1,5 cm átmérőjű terület a vagina mellső falán, kb. 5-8 centiméterre a bejárattól. Felülete kicsit érdesebb, szilárdabb, izgatása a klitorális és a hüvelyi orgazmusnál is erősebb kéjérzetet okozhat. Szexuális izgalom hatására megduzzad, ilyenkor könnyebben kitapintható. Igen, kitapintható:

“Őszintén megmondom, most elbizonytalanodtam, mert meg voltam győződve, hogy vaginális orgazmusa akkor van az embernek, ha a G-pontját jól eltalálják, erre azt írja az internet, hogy az nem ugyanaz. Úristen! Szóval – azt hiszem – G-pont orgazmusom akkor szokott lenni, ha orális kielégítés közben a másik fél belém csúsztatja az ujjait, és rátapint a lényegre – magyarul, ha nyalás közben jól megujjaznak….hát ennél szebben nem tudom leírni…” – vall színt Gabi (34). 

Aki keres, talál!

Az orgazmuspontot önkielégítés közben is be lehet azonosítani. Úgy a legkönnyebb, ha háton fekszünk és felhúzzuk a lábainkat, majd felfedezőútra indulunk a hüvelyben. A diónyi területet a hasi oldalon lehet megtalálni, de általában nem fedi fel könnyen magát. Ha a stimulálásra vizelési inger jelentkezik, jó helyen járunk: a G-pont közel van a húgyhólyaghoz. (Az inger később elmúlik.) Az erőteljes masszírozás intenzív orgazmust okoz – vagy nem, a G-pont érzékenysége mindenkinél más.

A(z) “Te megtaláltad?” című szavazás véget ért!
A szavazók többségének véleménye szerint:
Igeeeen!

Aktus közben már sokszor megtapasztaltam a G-pontomnak köszönhető örömöket, egyedül azonban nem megy a dolog. Hanyatt fekve, ellazulva már többször próbáltam saját magamnak előidézni ezt a fajta orgazmust, de hiába, pedig a G-pontomat könnyedén sikerült lokalizálni. Megvolt az érdes felület, a vizelési inger és a kéjes érzés is, a csúcspontot azonban nem tudtam elérni” – írja Zsanett (27). 

Olvasóink beszámolói alapján a G-pont felfedezése párosan könnyebb, és sokat is segít, ha nem görcsölünk rá a dologra. „Én a BRAVO Szerelem/Szex/Gyengédség rovatában olvastam először a G-pontról, kb. 14 lehettem akkor. Persze egyből elkezdtem megkeresni, de sehogy nem bírtam ráakadni, és elkönyveltem magamban, hogy én azon nők csoportját erősítem, akiknek nincs is ilyen pontjuk. Aztán jött a Peti, és jól megmutatta, hogy nekem is van. Életemben először vele éltem át olyan orgazmust, amit az ujjaival, a G-pont izgatásával idézett elő. Elementáris volt” – mondja Eszter (31).

Szerencsés véletlenek

Az önfeledt pettingnek sokszor előre nem tervezett G-pontos orgazmus a következménye: „Amikor először hallottam a misztikus G-pontról, már javában élveztem az áldásos hatásait, anélkül, hogy komolyabb anatómiai ismeretekkel rendelkeztem volna a témában. Kb. 16 éves lehettem, amikor az akkori fiúm ujjai a megfelelő helyre tévedtek – azt hiszem, egyszerűen szerencsém volt, nem hiszem ugyanis, hogy a srác képzett szexguru lett volna, aki tudatosan a G-pontomra koncentrál. Mivel tudtam, mit akarok, el tudtam magyarázni, mutogatni a későbbi partnereimnek is, így ebből soha nem volt gond, és azt hiszem, ennek a tapasztalatnak köszönhetem, hogy évekkel később a szeretkezés is örömet okozott már a 4–5. alkalommal” – számol be Vera (30).

18+: Megtaláltuk a G-pontot!

G-pont-barát pózok

Egy kis kísérletezéssel aktus közben is meg lehet találni azokat a pozíciókat, amelyekkel maximalizálhatjuk a G-pont ingerlését. A legmegfelelőbb erre a kutyapóz vagy a fordított lovaglópóz. „Egyszer, amikor hátulról hatolt belém a barátom, a pénisze valahogy pontosan a G-pontomat érintette. Nagyon intenzív volt a felfedezés. Sajnos azóta is csak ebben a pózban tudok G-pont-orgazmust produkálni, de a sikítás garantált” – mondja Hajni (30).

A méltatlanul kispadra száműzött misszionáriuspóz is lehet célravezető, ha egy párnát helyezünk a csípőnk alá. „Misszionárius pózban szeretkeztünk, nagyon lassan. Egyszer csak az egész testemet elöntötte a gyönyör, és utólag rájöttem, hogy a partnerem a G-pontomat izgatta minden egyes lökéssel” – meséli Csilla (25). 

Segédeszközök és G-pont-tuning

A G-pontot nemcsak kézzel és a pénisszel, hanem különféle segédeszközökkel is lehet stimulálni. A „hagyományos” vibrátorok mellett vannak kifejezetten erre a célra készült modellek is – ezek mérete és kialakítása különbözik a kevésbé speciális célokra készült társaiktól. Sokat javít az orgazmuskészségen az intimtorna is. Az ún. PC-izmok megfeszítésének tudatos fokozásával intenzívebb orgazmust lehet átélni. Jóval drasztikusabb módszer a G-pont-feltöltés. A plasztikai beavatkozás során mesterségesen emelik ki a gyönyörökért felelős pontot, mégpedig úgy, hogy hialuronsavat injekcióznak a G-pontként azonosított terület mögé. (A hialuronsav hálószerűen összekapcsolja és kitölti a sejtek közötti állományt, a hüvelyfal érzékenyebbé válik, a G-pont pedig könnyebben azonosítható.)

A férfiak is túlértékelik

A G-pont felfedezését publikáló tanulmány óta eltelt hat évtized azonban nemcsak egy lokalizált  örömforrást, hanem elvárásokat és sok esetben sajnos frusztrációt is hozott az életünkbe. A G-pont megtalálása kötelező kör lett, nemcsak a nők, hanem a férfiak számára is, tévesen. Fontos hangsúlyozni, hogy nem mindenki reagál ugyanúgy a G-pont stimulálására, és ami az egyik nőt a mennyországba repíti, az a másiknak akár kellemetlen is lehet. Az sem igaz, hogy a G-pont nélkül nem lehet csodás szexuális életet élni – sok más olyan pont van a női testben, ami eksztatikus gyönyörhöz vezet.

„Próbáltam megkeresni, próbálták mások is megkeresni, van direkt kanyarodó végű vibrátorom, de G-pontom viszont szerintem nincs
– mondja Viola (29). – Szinte mindegyik volt pasim azt hiszi egyébként, hogy van, mert olyan elszántan ragaszkodtak ehhez az orgazmushoz, hogy egy idő után egyszerűbb lett eljátszani, mint kivárni a kísérletezés végét. De szerencsére ugyanúgy ragaszkodtak a klitorálishoz is, azzal pedig mindketten jól szoktunk járni. Volt, hogy frusztrált a dolog, de sok nővel beszélgettem erről, és a 90 százalékuk ugyanúgy mítosznak tartja, mint én, úgyhogy nem nagyon foglalkoztat már a kérdés. Szerintem a szex szuper dolog, a klitorális orgazmus mellett igenis örömet okoz maga az aktus is, csak sajnálom, hogy a férfiak ennyire túlértékelik ezt a G-pont-dolgot.”

Te megtaláltad már a G-pontod? Válaszolj itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top