Szex

18+: Ahol csak egy maradhat

Egy áthuncutkodott éjszaka után felkelünk, megisszuk a kávénkat, fogat mosunk, felöltözünk, elindulunk dolgozni, azaz tesszük a hétköznapok megszokott teendőit, nem sejtve, hogy mindeközben a testünkben véres akciófilmbe illő háború zajlik, ahol csak EGY maradhat. Bloggerünk ajánlását olvashatjátok Robin Baker: Spermaháború című könyvéhez.

Ahol csak egy maradhatA spermaháború Robin Baker forradalmi elméletének alapja. Az evolúció úgy programozta a férfit, hogy meghódítsa és kisajátítsa a nőket, míg a nők, anélkül, hogy tudnák, a legjobb genetikai inputot keresik a potenciális szexuális partnerek közül.

Baker tudomásunkra hozza az élet megdöbbentő tényeit: a gyermekek tíz százalékának nem az az apja, aki annak hiszi magát, és a férfiak spermájának kevesebb, mint egy százaléka képes megtermékenyíteni bármit is – a többi azért van jelen, hogy elűzze más férfiak spermáját, míg az “okos” hüvelyváladék segít egyes spermáknak, másokat pedig akadályoz, és hogy a nő hajlamosabb megtermékenyülni egy alkalmi félrelépés során, mint az állandó partnerével folytatott szex révén.

Baker a könyv lapjain ezt egyedi stílusban írja le, kitalált jeleneteket használ, majd megmagyarázza a jelenet mögött rejlő tudományos magyarázatot, és így mutatja be, hogy mindennapi viselkedésünk miképpen illik bele az evolúciós sablonba. A spermaháború olyan népszerű tudományos mű, amely az Ön számára bizonyosan meglepő, szórakoztató és néhol sokkoló olvasmány lesz.

A könyvről bővebben a cafeblogon olvashattok!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top