Szex

“Akkor is kell a pornó, ha a világ legjobb nője a tied!”

Kevés az a férfi, aki nem néz pornófilmeket, és kevés az a nő, akinek ez ne fájna. De hogy ne fájjon annyira, három rendszeres pornófogyasztó férfi segítségével a miértre keressük a válaszokat...

“Mert kényelmes!” 

“Minden férfi néz pornót. Aki nemet mond, az hazudik – írja Máté (38) – Feldobhatja az együttlétet, ha a lány is csatlakozik, de tudomásul kell venni, hogy ebben az esetben a férfi arra akarja majd kifuttatni a dolgot, ami a filmen is megy. Nem biztos ugyanis, hogy amúgy ki meri mondani a nőnek, mit szeretne; ebben segíthet a film, mert a férfiak inkább elfojtják a vágyaikat a partnerük előtt, na ilyenkor jön a pornó, akkor is, ha a világ legjobb nője az övék. Odaképzeli magát a filmbe, ahogyan egy nő azt csinálja, amit ő akar. Mindenkinek van egy kattanása, amire pillanatok alatt el tud élvezni. Általában ez olyan kategória, amit vagy nem kap meg otthon, pedig ha kinyitná a száját, lehet, hogy megkapná. A pornó egyben kényelmes is, hiszen az “aktusnak” nincs eleje, nem kell vacsorázni, hízelegni, udvarolni, előjátékon bíbelődni, hanem bele lehet vágni a közepébe. Ejakuláció után pedig azonnal vége. Közben akárhányszor “legálisan” cserélheti az ember a partnerét, egyszerre lehet egy gangbang buliban vagy egy leszbikus partyn, ahová egyébként esélye sem lenne bejutni.”

Máté szerint a jó pornó mindenkinél más. Ugyanakkor, van azért néhány dolog, ami a legtöbb férfit izgalomba hozza: Tipikus a szájba élvezés, az anális együttlét, vagy amikor több nő kényezteti a férfit egyszerre. Tény, hogy ha jobban megvizsgáljuk, csupa önző dolog van benne.” Lehet-e rossz hatása? Hosszú távon befolyásolhatja a normál szexuális életet, amikor a férfi már programozva van a sok film által. Ilyenkor érzéketlenné válhat, az orgazmus után pedig gyorsan elalszik, mintha a nőt is le lehetne kapcsolni. A gyakorisága lelki és fizikai állapottól, lehetőségektől függ. Ha a férfi otthon van egy napig, és nincs zavaró körülmény, több alkalom is elképzelhető.”

Máté azt mondja, az, hogy a filmen szereplő nő a valóságban valószínűleg nem élvezi, amit csinál, kevés férfit érdekel, a pornó nem a nők lelkivilágáról szól, ráadásul látszólag a nő minden alkalommal élvezettel szolgálja ki a férfit. A kérdésre, hogy van-e élet pornó nélkül, rögtön azt feleli, hogy egyértelműen nincs.” Arról, hogy mi az a szám, ami már károsan hat a szexuális életre azt mondja, attól függ, amúgy mennyit szexel egymással a két ember. Ha a férfi és a nő heti egyszer van együtt, és a férfi közben pornóval csillapítja magát, az kifejezetten károsan hat a közös szexuálus életre. Ha négy vagy annál több együttlét van egy héten, akkor a domináns rész biztosan a való életben történik. Ilyenkor legfeljebb csak akkor van pornó, amikor a férfi egyedül van, és esély sincs randevúra. Például napközben, amikor a nő is és a férfi is dolgozik. Nincs férfi, aki ne maszturbált volna a munkahelyén! Én azt javaslom a nőknek, hogy próbálják meg valahogy szóba hozni a dolgot, de ne úgy, hogy szégyenként élje meg a férfi. Esetleg egy aktus alkalmával, az orgazmusához közel mondjátok el neki, hogy tudom, hogy mit szoktál csinálni amikor nem vagyunk együtt, de ezt én szeretem! Mondd el nekem, mit szeretnél és ha tudom, bevállalom! Azon az élvezeti fokon vallatható a férfi, könnyebben fog kijönni belőle, mi az amit keres a filmekben.”

“Egy idő után ráununk a másikra!”

Gábor 34 éves meleg férfi, egyetért abban, hogy a férfiak nagy többsége néz pornót. A miértekről ezt mondja: A férfi gyerekkorától fogva önkielégít és kíváncsi. Kíváncsiságát legegyszerűbben a pornón keresztül tudja kielégíteni, így a két dolog nagyon rövid idő alatt összekapcsolódik. És miután ez az érzés jó, az ember idővel visszavágyik, akkor is, ha a legjobb partnerrel hozza össze az élet. És hát, be kell vallani azt is, hogy egy idő után, vagy egy időre mindig ráununk egy kicsit a másikra. Így aztán jobb esetben – ahelyett hogy félrelépnénk – jön a pornó.”

Gábor szerint a közös pornónézésnek különleges hangulata van. Ritka az a partner, akivel lehet együtt nézni. Pedig nem árt, mert közben azonnal kiderül, hogy mi izgatja valójában a másikat. Alapszabály, hogy semmin nem szabad megsértődni.” Gábor azt mondja, stúdiótechnikával felvett pornóból nagyon nehéz jót találni, mert műanyag az összes és hiteltelen.” Ehhez képest az átlagos szituációkban felvett filmek sokkal jobbak, még ha rosszabb is a minőségük. “Idáig egyetlen normális megrendezett pornófilmet láttam, egy gyönyörű erotikus heterófilm volt, amiben nagyon szépen voltak az aktusok is forgatva. Egyébként lehetőség szerint minél ritkábban nézek pornót. Egyedülállók képesek minden estét és nem kevés időt ezzel tölteni.”

Mátéval ellentétben Gábornak fontos, hogy elhiggye, a filmen szereplő színészek élvezik, amit csinálnak. És van élet pornó nélkül, egyértelműen, és nem is rossz. A kérdés csak az, hogy meddig tart… Ha ritkán van, csak jót tesz a saját szexuális életnek, ha viszont  rendszeres, akkor súlyos károkat okozhat. A melegpornóban nagyon fontos az a rész, amikor a szereplők elélveznek. Könnyen rabul eshet ennek a pár, ha aztán a közös együttlétben is egymásra várnak. Nem kell féltékenynek sem lenni, az ember nem véletlenül él a párjával, akit szeret. A rendes pasi a felfokozott hangulatát a saját párján vezeti le.”

“Van élet pornó nélkül is!”

Bence (34) szerint a pornónézés nem feltétlenül a kielégülésről szól (persze sokszor arról is), hanem elsősorban a kíváncsiságról. Egyszerűen van abban valami izgató, ha látok egy idegen, szép nőt aktus közben, és mégsem leszek ettől kukkoló. És ez totál független attól, hogy van-e barátnőm vagy nincs, ez legfeljebb a fogyasztási mértéken változtat.” Azt mondja, a legtöbb pasit az izgatja a legjobban, ha egy nő egy másik nővel szexel, de számára az ilyen aktusok művibbek és megjátszottabbak a szokásos pornószínész-pornószínésznő jeleneteknél is. A nagyon nagy extremitásoknak nem nagy híve, elismerem, hogy az viszont nagyon is tetszik, ha valami különleges helyszínen vannak, és nem csak a szokásos három csillagos hotelszoba a helyszín. Furcsa módon a pornóban a nagymellű, nagyobb fenekű lányok jönnek be, míg az életben egyáltalán nem (próbáltam, és semmivel sem volt jobb vagy izgatóbb), úgyhogy itt van némi ellentmondás a saját ízlésemhez képest.”

Bence átlagosan hetente 2-3 alkalommal néz pornót, a teátrális megjátszást (borzasztó műnyögések és műsikolyok) ki nem állhatja. És nyilván van élet pornó nélkül is. Magamon is észrevettem, hogy ha kiszakadok a normális hétköznapokból, valahogy ez is eltűnik, és ilyenkor akár sok-sok héten át jól megvagyok pornó nélkül is. Olyan még nem volt, hogy azért nem feküdtem le a barátnőmmel, mert nem sokkal előtte pornót néztem, úgyhogy ártalmasnak nem érzem (a fordítottja viszont volt: egy új lánnyal olyan sokat szexeltünk az elején, hogy hónapokig rá se tudtam nézni a pornóra), a haszna pedig annyi, hogy olykor izgalmasnak tűnik, de ettől még merész lenne azt mondanom, hogy hasznos. Sértődés? Rám még ezért nő sosem sértődött meg, és remélem, nem is fog. A pornóba az ember nem lesz szerelmes, pornóval az ember nem csal meg senkit, egyszerűen ajzószer a fantáziának. Nem ártalmasabb, mint mondjuk a rózsaszín köd sok lánynál arról, hogy Johnny Deppbe szerelmes.”

Kényelmi szempontok

Bibók Bea szextanácsadó korábbi írásaiért kattints ide!
Bibók Bea szextanácsadó
korábbi írásaiért kattints ide!

A pornó a férfiakra intenzíven ható vizuális inger, ami gyorsan és egyszerűen hat. Egy férfinak sokkal kényelmesebb pornót nézni, mintha például a saját fantáziáját kellene megdolgoztatnia az izgalmi állapot érdekében. Ez olyan, mint az instant kávé, nem kell főzni, várni, azonnal megvan és működik. Miért néz pornót egy férfi? Ennek több oka lehet. Ha csak nézi, akkor lehet, hogy csak a kíváncsiságát és a “tudásvágyát” elégíti ki. Ha a pornónézés közben maszturbál is, akkor az már más kategória. A pornó a változatosság élményét is megadja, hiszen a villózó filmkockák, a jelenetek gyors váltakozása magával ragadja a férfit, olyan szituációkat él át a filmen keresztül, amit a valós életben nem.  Ez valóban egy kamasz fiú tipikus viselkedése, nem egy felnőtt férfié. Ha sokszor elégíti ki magát egy férfi ily módon – annak ellenére, hogy párkapcsolatban él –, az azt mutatja, hogy valami nincs rendben a párkapcsolatában. A rendszeres maszturbáció hátterében, az elhagyatottság és magányosság érzése is állhat. Ebben az esetben inkább “megszeretgeti” saját magát, mintha a párjától várná és fogadná azt el. De jelentheti azt is, hogy a férfinek intimitáshiánya van, amit nem kap meg kellőképpen a kapcsolatában. Állhat a sok maszturbáció mögött fokozott és tartós stressz is, ilyenkor a megélt orgazmus stresszoldóként működik. Ha egy nő azzal szembesül, hogy párja rendszeresen – sőt egyre többször – pornót néz és önkielégítést végez – akkor óhatatlanul leértékeli magát. Azok a gondolatok gyötrik, hogy ő nem elég szép, nem elég kívánatos párja számára. Ez az érzés óriási károkat tud okozni a női lélekben. A vége majdnem mindig a feleslegesség érzése és a tehetetlenség. Ha megkérdezi a férfit, akkor a férfi vagy beismeri, és felelősséget vállal, ez esetben lehet vele erről beszélgetni, megtudni, mi vezetett a rendszeres pornónézéshez. Ha nem ismeri be, akkor – sajnos, az infantilis működés miatt – egy álságos ördögi kör alakul ki, ami újabb hazugságokat generál. Ilyenkor nagyon fontos, hogy a nő határozottan tudja képviselni a saját érdekeit és érzéseit. Ha a férfi is motivált a változást illetően, akkor ebben az esetben megoldást nyújthat a szexuálterápiával kombinált párterápia. A nő feladata ekkor, hogy stabilan a párja mellé álljon. Ha viszont a férfi nem hajlandó tenni a párkapcsolat egyensúlyának visszaállításért, akkor a nőnek határozottan az elválás mellett kell döntenie, hiszen egy olyan párkapcsolat, ami folyamatosan rossz érzéseket és önbizalom-csökkenést eredményez, számára csakis ártalmas lehet.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top