Szex

A reggeli szex fiatalít

Tudományos kutatások szerint nemcsak egészségesebbek leszünk, és kevesebbet stresszelünk, hanem az életkorunkból is letagadhatunk jó pár évet, ha gyakran kezdjük szeretkezéssel a napot.

Dr. Debby Herbenick amerikai tudós kutatásai során arra ez eredményre jutott, amit a legtöbb koránkelő eddig is tudott: aki reggel él nemi életet, egészségesebb és boldogabb. A reggeli együttlét felturbózza az immunrendszert, és pozitív egészségügyi hatásai egész nap érezhetők. Még jobb, hogy ezt a környezetünkben levők is megérzik.

Szexibbnek nézünk ki

A jó szex után kicsattanó formában vagyunk, mert a szex emeli az ösztrogén és a tesztoszteron szintjét. Az előbbi hormon egészségesebbé varázsolja a bőrt és a hajat, a hormonok együttes “mellékhatásaként” pedig az öregedési folyamatok lelassulnak. A Royal Edinburgh Hospital kísérlete során – amelynek eredményeit a Women’s Health Magazine publikálta – vadidegen emberek életkorát próbálta megbecsülni egy csoport. Kiderült, hogy azok, akiknek volt állandó szexpartnerük, és rendszeresen, vagyis hetente legalább 4-szer éltek nemi életet, 7-12 évvel fiatalabbnak tűntek a koruknál.

Erősebb az immunrendszerünk

Dr. Herbenick azt is megállapította, hogy a szex növeli az immunrendszer által termelt, ellenanyagként funkcionáló fehérjemolekulák (IgA) számát, amelyek többek között a baktériumok és vírusok elleni harcért felelősek.

Kevesebbet stresszelünk

A reggeli szex kitűnően megnyugtatja az idegeket egy meeting vagy egy interjú előtt, ennél azonban sokkal hosszabb távú hatásai is vannak. A Cincinnati Egyetem pszichiátriai és viselkedéstudományi karának PhD hallgatói (Yvonne Ulrich-Lai és James Herman) a stressz-szinttel kapcsolatban végeztek kutatásokat. Megállapították, hogy az olyan örömteli tevékenységek hatására, mint a szex vagy a finom ételek élvezete, a stressz csökken, és ez a hatás akár hét napig is tart. Ez pedig csökkenti az agyvérzés és a a szívinfarktus esélyét is.

Egyértelmű, hogy érdemes egy kicsit korábban felkelni és összebújni, ha megoldható. Egészségügyi okokból is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top