Szex

Hogyan lehet megmondani egy pasinak, hogy nem jó az ágyban?

Mit tegyünk, ha párunk egy-két szexuális szokása, mozdulata nem igazán jó nekünk? Hogyan vegyük rá, hogy változtasson, és főleg: anélkül, hogy megbántanánk? Nem könnyű feladat, de kis rafinériával megoldható!

Meg lehet-e a pasiknak mondani, hogy nem jók az ágyban?

Ha felmerül a kérdés, hogy hogyan lehet egy férfit kritizálni a szex területén úgy, hogy ne okozzunk kárt, a válasz sajnos: sehogy. Egész egyszerűen egyetlen apró kis megjegyzést sem tehetünk úgy, hogy az ne bántsa meg kedvesünket. Bármennyire is elenyésző a probléma, bármennyire is akár egy szemvillanás alatt meg lehetne változtatni, a teremtés koronái meg fognak bántódni, méghozzá mélyen. Nekünk, nőknek ez kissé érthetetlen, hisz bár bennünket is rosszul érintene a kritika, nem alapjainkban rengetne meg minket.

A hímegó szent és sérthetetlen

Nos, a pasiknál ez másképp van, és a kulcsszó az “alapjaiban” – nekik tényleg óriási horderejű a kérdés, és tényleg a legmélyebb pszichés rétegeket érinti a szexuális ügyességükről alkotott kép. Ennek oka a férfi és női nemi identitásban keresendő: a nő számára folyamatosan definiálva van, hogy ő: nő, hiszen minden hónapban megéli női ciklusát, plusz a terhességgel, szoptatással, anyasággal is kifejeződik mindez. A férfinek ellenben semmi nem mesél férfi voltáról, csupán szexuális teljesítőképessége, amit ráadásul még – ellentétben a nőével – egyszer el is fog veszíteni. Így hát számára élet-halál kérdés az, hogy milyen ügyes az ágyban. Fontos ezt megértenünk ahhoz, hogy ne lássunk vöröset párunk mindent elborító hímegója miatt, és hogy kellő megértéssel, tapintattal közelítsünk a témához.

A férfi a fej, de a nő a nyak, ami forgatja… Folytatás a Pasik és Csajok blogon!

Hogyan lehet megmondani egy pasinak, hogy nem jó az ágyban?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top